BSC Unisson JO23-1 keihard onderuit bij koploper DZC’68 JO23-1 in Doetinchem (12-1)

Op zaterdag 11 mei moest BSC Unisson JO23-1 in Doetinchem aantreden tegen DZC’68 JO23-1. Bij BSC Unisson ontbraken Sven Oude Groen en Chris Voerman (beiden een weekend weg) en Dion Morsink (schorsing). Voor hen waren Aron Odink en Luc Nibbelink bij de wedstrijdselectie gehaald.
Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt,2.Ilya Stemerdink, 6.Florian Busscher, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Aron Odink, 21.Pelle Wermer (c) en 3.Jordy Wijnsma,

Wissels:
11.Alexander Zivak, 12.Jesse Hinnen en 19.Luc Nibbelink
In Doetinchem mocht de formatie van Arjan Wissink aantreden op het hoofdveld van DZC’68 JO23-1. De gehele accommodatie zag er daar fantastisch uit en vooral de broodjes gezond zijn er een aanrader. De weersomstandigheden waren goed en we werden gastvrij ontvangen. Dan hebben we ook gelijk alle hoogtepunten van deze middag vermeld, want de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven.
Binnen 90 seconden voetballen had DZC’68 JO23-1 de eerste treffer van de middag al gemaakt en drie minuten later was de marge al verdubbeld. Enkele maanden geleden kon BSC Unisson in de thuiswedstrijd goed weerstand bieden en ging het met 3-1 ten onder, maar vandaag waren er toch enkele andere spelers die het veld betraden bij DZC’68 JO23-1. Vooral de beide buitenspelers beschikten over veel individuele kwaliteit en snelheid. Met de rust keek BSC Unisson tegen een 6-0 achterstand aan en bij alle doelpunten was er een actie over de flanken die het doelpunt inleidde.
In de rust kwamen Jesse Hinnen en Luc Nibbelink in het veld voor Pelle Wermer en Ilya Stemerdink en het plan voor de tweede helft was vrij eenvoudig; de schade beperken. In de 48e minuut was er echter al een zevende treffer voor de thuisploeg en er was bij de gastheren een enorme gretigheid om een monsterscore neer te zetten. Bij een 0-9 achterstand kreeg BSC Unisson ietwat gelukkig een strafschop, want de scheidsrechter wees na appelleren voor een handsbal resoluut naar de strafschopstip. Dit buitenkansje werd benut door Jordy Wijnsma (9-1), maar in het laatste kwart wist DZC’68 JO23-1 nog driemaal te scoren.
Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO23-1 op bezoek bij nummer 2 Rigtersbleek JO23-1. In Enschede wordt er om 12:45 uurafgetrapt.