BSC Unisson JO23-1 verliest nipt van koploper Rigtersbleek JO23-1 (1-0)

Na de dikke nederlaag in Doetinchem vorige week moest BSC Unisson JO23-1 op zaterdag 18 mei in Enschede aantreden tegen Rigtersbleek JO23-1. Bij BSC Unisson was Dion Morsink teruggekeerd van een schorsing en was Sven Oude Groen heelhuids teruggekeerd van een weekend weg. Trainer Arjan Wissink kon echter niet beschikken over Chris Voerman, want hij zat voor zijn werk op een beurs in München. Verder waren er enkele jongens met wat klachten en zodoende werden Bernd Haafkes uit de JO17-1 en Stijn Bloemendaal uit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
22.Daan Weterholt,2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 6.Florian Busscher, 12.Jesse Hinnen, 19.Sven Oude Groen (c) en 9.Dion Morsink
 
Wissels:
8.Niels Barels, 11.Alexander Zivak, 15.Stijn Bloemendaal, 16.Bernd Haafkes en 21.Pelle Wermer
Rigtersbleek JO23-1 speelt nog volop voor het kampioenschap samen met DZC’68 JO23-1 uit Doetinchem. De dikke nederlaag van vorige week was dus zeker niet in het voordeel van Rigtersbleek, want zij hebben hierdoor een minder doelsaldo dan DZC’68 JO23-1. De missie van Rigtersbleek JO23-1 was dan ook duidelijk. Ze wilden zo dik mogelijk van ons winnen, maar logischerwijs zouden wij ons huid zo duur mogelijk verkopen. In de eerste helft kreeg Rigtersbleek een tweetal goede mogelijkheden, maar Daan Weterholt stond tot twee keer toe goed opgesteld. BSC Unisson JO23-1 beet ook meerdere keren van zich af en was via Jesse Hinnen en Dion Morsink twee keer gevaarlijk. Gescoord werd er in het eerste bedrijf niet.
In de rust kwam Bernd Haafkes binnen de lijnen voor Ilya Stemerdink en de tactiek bleef natuurlijk ongewijzigd. Vlak na rust krijgt BSC Unisson de grootste kans van de wedstrijd. Dion Morsink kopt de bal door en zo staat Sven Oude Groen ineens oog in oog met de doelman van Rigtersbleek JO23-1. Sven wacht echter te lang met schieten en zo kan de laatste man van Rigtersbleek met een fraaie tackle een schot voorkomen. Na ruim een uur voetballen moeten Stan Weterholt en Jordy Wijnsma noodgedwongen vervangen worden. Beiden spelers speelden een goede pot en waren belangrijk voor de organisatie binnen de lijnen. Stijn Bloemendaal en Niels Barels komen voor hen in de ploeg. Twintig minuten voor tijd weet Rigtersbleek JO23-1 dan toch de ban te breken. De linksbuiten komt naar binnen en schiet de bal fraai in de bovenhoek (1-0). In de resterende tijd probeert BSC Unisson er nog een slotoffensief uit te gooien, maar bij de meeste jongens is de meeste energie er al uit. In de slotfase komt Pelle Wermer nog in de ploeg voor de moegestreden Jesse Hinnen. Rigtersbleek oogt erg nerveus in de slotfase, maar echt gevaarlijk weet BSC Unisson niet meer te worden.
De Boekelose formatie kan terugkijken op een goede wedstrijd en had zeker een puntje verdiend. Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 haar laatste wedstrijd van het seizoen. Op Sportpark De Zweede komt dan Wilhelminaschool JO23-1 op bezoek en zal erom 17:00 uur afgetrapt worden.
Arjan Wissink