BSC Unisson komt tekort tegen koploper sv Delden en gaat onderuit (6-2)

Na een teleurstellende nederlaag vorige week tegen Victoria’28 stond zondag 20 november de lastige uitwedstrijd bij sv Delden op het programma. Delden was voorafgaand aan deze wedstrijd koploper in de 4e klasse B en had al een voorsprong van vijf punten op de nummer 2. Bij BSC Unisson ontbraken Huub Hassink (herstellende van een blessure), Hendrik Nijenhuis (blessure), Mick Koenderink (blessure) en Luuk van Ham (blessure). Jelle Koreman en Michel Tieberink van het tweede elftal waren bij de wedstrijdselectie gehaald. Jelle zou in de basis starten, maar moest geblesseerd afhaken in de warming-up. Jelle zat voor geval van nood wel op de bank. Hierdoor kon de van een blessure teruggekeerde Dave Voogtsgeerd zijn kwaliteiten in de goal vandaag laten zien.

21.Dave Voogtsgeerd, 14.Bram Klein Poelhuis, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 7.Julian Weber, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

1.Jelle Koreman, 4.Jeroen Assink, 6.Michel Tieberink, 11.Pascal ter Meer en 19.Dennis van Ommen

BSC Unisson had afgesproken om geconcentreerd aan de wedstrijd te starten, maar het tegenovergestelde gebeurde. In de eerste minuut van de wedstrijd valt er een lange bal van Delden achter onze verdediging en dit lijkt een eenvoudige prooi voor centrale verdediger Joep Timmers. Hij speelt de bal echter te kort terug op doelman Dave Voogtsgeerd en hierdoor wordt de spits van Delden gevaarlijk. In een duel in het strafschopgebied gaat de spits naar de grond en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De 0-0 stand blijft echter nog even op het scorebord staan, want de strafschoppenspecialist van Delden schiet de bal via de kruising over. Na dit merkwaardige begin van de wedstrijd is het Delden wat meer balbezit heeft en met goed positiespel tot kansen probeert te komen. Dave Voogtsgeerd is vandaag in goede doen en weet meerdere inzetten van Delden te keren. Ondertussen komt BSC Unisson ook meerdere keren in het strafschopgebied van Delden, maar de inzetten van Julian Weber en Arjan Wissink worden geblokt. Na 26 minuten voetballen komt Delden op voorsprong als een vlot lopende aanval wordt afgerond door de linksachter van sv Delden. Op randje buitenspel komt hij oog in oog met Dave Voogtsgeerd en met een bekeken schuiver rond hij af (1-0). Na deze openingstreffer krijgt Delden een paar goede kansen, maar weet deze niet te verzilveren. De Boekelose formatie weet ook nog enkele keren de bal te onderscheppen als Delden in de voorwaarts is, maar speelt dit niet goed uit.

Aan het begin van de tweede helft is het BSC Unisson dat een gigantische kans krijgt om tot scoren te komen. Julian Weber weet aan de rechterkant de achterlijn te halen en zet voor. Bij de eerste paal mist Pim Ratering de bal, maar hierdoor staat Arjan Wissink bij de tweede paal geheel vrij. In plaats van de bal tegen de touwen te werken, raakt hij de bal met de onderkant van z’n schoen en kan een Deldense verdediger de bal tot corner verwerken. In de 51e minuut is het Delden dat na Boekeloos balverlies in de voorste linie kan counteren en dit goed uitspeelt (2-0). Er is nog voldoende tijd voor BSC Unisson om er weer een wedstrijd van te maken en dit lukt de ploeg van Michel Weiss in de 57e minuut. Een vrije bal van Joep Timmers wordt met het hoofd door Arjan Wissink verlengd richting Pim Ratering. Pim controleert de bal en tikt hem over de laatste linie heen richting de doorgelopen Arjan Wissink die de bal over de uitkomende doelman heen kopt (2-1). In de tien minuten na deze aansluitingstreffer kan het alle kanten op, maar daarna is het Delden dat binnen zeven minuten maar liefst drie keer weet te scoren en aan alle Boekelose hoop een einde maakt. Pim Ratering weet in de 78e minuut het net nog te vinden door een voorzet van Arjan Wissink vakkundig langs de doelman te tikken. Pim had hierna ook nog zijn twee van de middag kunnen maken, maar zijn inzet oog in oog met de doelman ging langs de verkeerde kant van de paal. Dat Delden er in de slotfase nog 6-2 van maakte was op dat moment alleen voor de statistieken nog van belang. Na negentig minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de nederlaag voor BSC Unisson een terechte. BSC Unisson speelde niet eens onverdienstelijk, maar Delden liet zien een stapje verder te zijn en tevens kampioenskandidaat nummer één te zijn.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson thuis tegen Twenthe Goor en zal het moeten winnen om in de subtop van de 4e klasse B te blijven. Op sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.