BSC Unisson boekt verdiende overwinning op Twenthe Goor (4-2)

Na een terechte nederlaag vorige week in Delden moest BSC Unisson op zondag 27 november aantreden tegen Twenthe Goor. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de gasten uit Goor één punt meer dan de ploeg van Michel Weiss. Om de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden was een overwinning noodzakelijk. Daarnaast was deze wedstrijd de eerste wedstrijd van de tweede periode. Bij BSC Unisson ontbraken Huub Hassink, Hendrik Nijenhuis en Luuk van Ham vanwege een blessure, hadden Lennart en Julian Weber een vakantie geboekt en verkoos Matthijs Nagel een festival boven deze wedstrijd tegen Twenthe Goor. Daarentegen was Mick Koenderink hersteld van een blessure en kon weer minuten maken. Verder waren Rens Boerkamp en Ilya Stemerdink van de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald en was Michel Tieberink bereid om na zijn wedstrijd met het tweede elftal aan te sluiten.

21.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 19.Dennis van Ommen, 9.Martijn Brinkman, 14.Bram Klein Poelhuis, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

2.Ilya Stemerdink, 6.Michel Tieberink, 7.Pascal ter Meer en 11.Mick Koenderink

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en stopte veel energie in de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er volop druk gezet op de defensie van Twenthe. Na elf minuten voetballen werd dit harde werken beloond als Martijn Brinkman de bal vanaf de zijkant hoog richting Pim Ratering speelt. Pim ziet de doelman uitkomen en kopt de bal bekeken over de doelman heen (1-0). Enkele minuten later krijgt de Boekelose formatie een goede mogelijkheid op een tweede treffer, maar het schot van Arjan Wissink gaat voorlangs. Zo’n beetje de hele eerste helft is BSC Unisson de bovenliggende partij, maar vergeet het de score te verdubbelen. Vaak ontbreekt het aan een juiste eindpasses in het strafschopgebied. Vijf minuten voor rust krijgt BSC Unisson het deksel op de neus als Dave Voogtsgeerd bij een lange bal zijn strafschopgebied uitkomt en de bal met z’n knie wegwerkt. Deze bal komt voor de voeten van een aanvaller van Twenthe Goor en die schiet de bal in het lege doel (1-1).

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar krijgt na tien minuten nog een klap te verwerken. Uit een cornerbal kan de bal bij de tweede paal worden ingeschoten en dit betekent een voorsprong voor de gasten uit Goor (1-2). De formatie van Michel Weiss heeft dit seizoen echter vaker veerkracht getoond en dat was deze middag ook het geval. De gelijkmaker werd gemaakt door Arjan Wissink. Hij kopte na ruim een uur spelen een vrije bal van Martijn Brinkman tegen de touwen. Vlak hierna krijgt BSC Unisson een strafschop als de ingevallen Mick Koenderink in het strafschopgebied wordt gevloerd. Robert Roossink houdt het hoofd koel en schiet BSC Unisson voor de tweede keer deze middag op voorsprong. In het laatste kwart van de wedstrijd krijgt BSC Unisson nog enkele mogelijkheden om een vierde treffer te maken, maar deze worden niet benut. Hierdoor houdt Twenthe hoop om in ieder geval met een punt terug te keren naar Goor. In de laatste minuut van de officiële speeltijd weet BSC Unisson de wedstrijd alsnog te beslissen. Het is Willem Hoitzing die op het middenveld de bal veroverd en meegeeft aan Arjan Wissink. In het strafschopgebied behoudt Arjan en het overzicht en speelt de bal terug op Willem Hoitzing die zijn eerste treffer van het seizoen maakt (4-2).

Aankomende zondag speelt BSC Unisson uit bij Hoeve Vooruit.