BSC Unisson JO19-1 ten onder tegen Victoria’28 (1-6)

Op zaterdag 5 maart moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers het op sportpark De Zweede opnemen tegen Victoria’28 JO19-3. Voor BSC Unisson was dit pas de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De voltallige selectie was vandaag beschikbaar en de JO19-2 zat krap in de spelers. Daarom is in overleg besloten dat Steven Luttikhedde met de JO19-2 mee zou gaan.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Dirk Wolff, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink, 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Lex de Koning, 14.Stan Weterholt en 15.Alexander Zivak

Van tevoren was al bekend dat Victoria’28 een aantal spelers van de JO19-1 mee had genomen dat drie klassen hoger speelt. Dit was vanaf de aftrap ook gelijk zichtbaar dat ze over zes “gastspelers” beschikten. Desondanks was de beginfase gelijk opgaand zonder dat er aan beide kanten noemenswaardige kansen waren. Na een kwartier voetballen komen de gasten uit Enschede op voorsprong als de beste leenspeler van Victoria’28 een schietkans krijgt in het strafschopgebied. Met een bekeken schot zet hij Victoria’28 JO19-3 op voorsprong (0-1). Na deze openingstreffer zakt BSC Unisson wat weg en krijgt Victoria’28 het betere van het spel. Ze weten dit ook om te zetten in doelpunten en maken hun tweede en derde treffer. Vlak voor de rust weet BSC Unisson wat terug te doen. Dion Morsink zet goed druk op de linkerverdediger en weet hem de bal af te snoepen. Hij bedient Mees Oude Egberink en die weet op zijn beurt met een bekeken schuiver de 1-3 te maken.

In de rust komen Stan Weterholt, Lex de Koning en Alexander Zivak in de ploeg voor Max Bayer, Bart Scholten en Niels Barels.

In de tweede helft probeert BSC Unisson de aansluitingstreffer te maken, maar het is in de eindpasses te slordig om tot echte kansen te komen. Na een kwartier voetballen in de tweede helft maakt Victoria’28 de 1-4 en is de wedstrijd beslist. Ondanks deze tegenslag blijft BSC Unisson voetballen en weet het elkaar makkelijk te vinden in balbezit zonder grote kansen te creëren. Wel krijgt het enkele mogelijkheden vanuit de tweede lijn. Victoria’28 weet met individuele kwaliteit in de slotfase nog twee keer toe te slaan en hierdoor eindigt de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor Victoria’28 JO19-3 (of JO19-1?).

Op zaterdag 12 maart speelt BSC Unisson JO19-1 haar volgende wedstrijd. In Losser wordt er dan om 16:15 uur afgetrapt.