BSC Unisson komt niet verder dan een gelijkspel in Eibergen (1-1)

Na een goede voorbereiding stond voor BSC Unisson eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een prima voorbereiding reisde de ploeg van Michel Weiss en Han Dijks met een fitte selectie en veel vertrouwen af richting Eibergen. Er was maar één doel en dat was met een overwinning aan het seizoen beginnen. Naast ondergenoemde spelers zaten ook Pelle Wermer, Matthijs Nagel en Dave Voogstgeerd bij de wedstrijdselectie, maar zij maakten geen speelminuten. Dennis van Ommen speelde met het tweede elftal mee om wedstrijdritme op te doen.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink (82′ 7.Pascal ter Meer), 2.Willem Hoitzing (49’16.Lennart Weber), 14.Bram Klein Poelhuis, 12.Huub Hassink,9.Martijn Brinkman (73′ 4.Jeroen Assink), 13.Mick Koenderink, 15.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

FC Eibergen had aftrapt en had daar duidelijk op getraind. Ze wisten er niet gelijk een scoringskans uit te halen, maar het leverde hen wel een cornerbal op die vrij eenvoudig onschadelijk werd gemaakt. Gedurende de eerste helft was het FC Eibergen dat meer balbezit had dan BSC Unisson, maar dan wel voornamelijk op eigen helft. Van achteruit wisten zij goed op te bouwen en vanuit daar de middenvelders te bereiken. Het ontbrak bij FC Eibergen echter aan een goede eindpasses en ze hadden te weinig diepgang om echter gevaarlijk te worden. Daarentegen stond BSC Unisson defensief ook goed. Op de momenten dat BSC Unisson in balbezit kwam lag er met enige regelmaat veel ruimte om gevaarlijk te worden. De Boekelose formatie was echter niet altijd even nauwkeurig in de passing. Desondanks kreeg het wel de betere mogelijkheden en was vooral Arjan Wissink enkele keren dichtbij de openingstreffer. Zijn eerste twee doelpogingen werden gekeerd door de doelman van FC Eibergen. Na een goede actie van Mick Koenderink was er een derde mogelijkheid voor Arjan Wissink en dit keer passeerde hij de keeper wel met een bekeken schuiver. Echter was er nog een verdediger die de bal van de lijn kon halen. FC Eibergen kreeg één goede kans in de eerste helft. Bij een miscommunicatie in de laatste linie van BSC Unisson kon de spits afwerken, maar deze bal werd recht op Luuk van Ham geschoten en de rebound ging vanuit buitenspelpositie wel in het doel. In de laatste minuten voor rust kreeg BSC Unisson nog twee goede kansen. Eerst was het Arjan Wissink die vanaf links richting doel kon, maar de bal met zijn mindere linker op de hak van de doelman van FC Eibergen schoot. Hierna was er nog een mogelijkheid voor Pim Ratering, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal en zodoende werd er met een 0-0 ruststand gerust.

Aan het begin van de tweede helft was er gelijk een goede kans voor BSC Unisson. Pim Ratering werd weggestuurd en gaf de bal breed op Willem Hoitzing, die op zijn beurt een verdediger op de doellijn de bal weg zag halen. Na deze kans was het FC Eibergen wat meer balbezit had en goed positiespel speelden en enkele mooie crosspasses had, maar echte kansen wisten de gastheren niet te creëren. Toch kwam FC Eibergen op voorsprong uit een discutabele vrije schop. Deze werd beheerst binnengetikt bij de tweede paal door de mee opgekomen centrale verdediger (1-0). Hierna zakte FC Eibergen in en ging BSC Unisson vol op zoek naar de gelijkmaker en wisselde een paar keer aanvallend. De ploeg van Michel Weiss kreeg enkele grote kansen. Mick Koenderink kwam een meter te kort om geheel vrijstaand af te kunnen werken, Pascal ter Meer zag een bal van de lijn worden gehaald en Lennart Weber schoot een bal van drie meter afstand over. In de 87e minuut is het Pim Ratering die in het strafschopgebied aan de zijkant zijn directe tegenstander te snel af is. Vervolgens tikt Pim de bal ook langs de uitgekomen doelman die op zijn beurt Pim ondersteboven loopt. Eenieder verwacht dat de bal op de stip gaat, behalve de man met de fluit, want die zag het als ongelukkig botsing. Zelfs de tegenstander gaf na afloop toe dat het een zuivere strafschop was. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd weet BSC Unisson eindelijk te scoren. Een afgeslagen cornerbal wordt door Huub Hassink met zijn linkerbeen fraai in de bovenhoek geschoten (1-1). In de blessuretijd gaat de Boekelose formatie nog op jacht naar de overwinning en wordt nog één keer gevaarlijk. Een steekpasses van Arjan Wissink op Pim Ratering is net te hard om in één keer op doel te schieten en hierna is het te vol in het strafschopgebied. Na “maar” drie minuten extra tijd fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag.

Na de tijd is er bij BSC Unisson vooral teleurstelling dat er niet gewonnen is, maar anderzijds moeten we ons ook realiseren dat we in de 88ste minuut nog met 1-0 achter stonden. FC Eibergen had deze middag meer balbezit, maar de kansen waren toch echt voor BSC Unisson. Aankomende zondag komt Rood Zwart uit Delden op bezoek in Boekelo. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.