BSC Unisson JO19-1 wint ook in Kloosterhaar (1-4)

Op zaterdag 24 september moest BSC Unisson JO19-1 aantreden in Kloosterhaar tegen de JO19-1 van Kloosterhaar/Sibculo. Bij BSC Unisson ontbraken er meerdere spelers. Dirk Wolf was een weekend weg, Alexander Zivak had verplichtingen op het werk en Siep Roessink en Lex de Koning kampten met blessures. Verder was Nino Peterinck vanwege privéredenen afwezig. We hadden het geluk dat de JO17-1 geen wedstrijd had en zodoende konden we een beroep doen op Quint te Lindert, Seth Baan en Lars Jonker.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Quint te Lindert, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Lars Jonker, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 14.Seth Baan, 8.Stan Weterholt, 10.Mees Oude Egberink, 11.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

7.Niels Barels, 12.Ilya Stemerdink en 16.Niels van de Steeg

Na een mooie lange rit, waarbij we ons allemaal afvragen hoe de KNVB deze indeling heeft kunnen maken, hadden we weinig tijd voor een uitgebreide warming-up. Gedurende het opwarmen moesten we nog een wijziging doorvoeren in de basisopstelling. Niels Barels zou in de basis starten, maar moest op het laatste moment afhaken met griepverschijnselen. Voor hem begon Seth Baan van de JO17-1 in de basisopstelling en hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Op het hoofdveld, dat van natuurgras is, werd om klokslag 12 uur voor de eerste keer afgetrapt en de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel kwamen de eerste kansen en ook de eerste doelpunten. Tot twee keer toe wist Dion Morsink het net te vinden, maar werd hij buitenspel gegeven. Bij de eerste situatie was eenieder van mening dat dit buitenspel was, maar bij zijn tweede goal werd hij duidelijk ten onrechte afgefloten. Koosterhaar was alleen maar bezig met het wegrossen van de bal en één van deze bal viel per ongeluk voor de voeten van een aanvaller die de bal hard binnenschoot (1-0). Geheel tegen de verhouding in kwam BSC Unisson op achterstand en Kloosterhaar had het gevoel dat er vandaag wat te halen was. Met een scheidsrechter die voor het eerst floot en de grove overtredingen niet zag werd het een vervelende middag. Kloosterhaar kwam voortdurend gevaarlijk in en er werd meerdere keren nagetrapt. Desondanks bleef BSC Unisson wel voetballen en kwam het in de 31e minuut op voorsprong toen Dion Morsink een cornerbal in tweede instantie binnenschoot. Vijf minuten later kwam BSC Unisson op voorsprong. Een cornerbal van Mees Oude Egberink werd fraai in eigen doel geschoten door de centrale verdediger (1-2).

In de rust werd het grove spel van Kloosterhaar en het bijzondere fluiten van de scheidsrechter aangehaald, maar werd vooral benoemd dat we minder balcontacten moeten gebruiken om uit de duels te blijven en dat we snel een derde en vierde treffer moeten maken om de wedstrijd te beslissen.

In de tweede helft zijn er meerdere kansen voor BSC Unisson JO19-1, maar is het in de afronding niet overtuigend genoeg. Bij Kloosterhaar gaan ze door met het grensoverschrijdend gedrag en halverwege de tweede helft vliegt de vlam in de pan. Dion Morsink wordt voor de zoveelste keer nagetrapt en bedenkt zich geen moment en doet hetzelfde terug. Deze keer heeft de scheidsrechter hier wel oog voor en besluit beide spelers naar de kant te sturen. In de 78e minuut weet BSC Unisson eindelijke de bevrijdende derde treffer te maken. Met een fantastisch afstandsschot van 30 meter afstand over de keeper heen zet Rens Boerkamp de 1-3 op het scorebord. Drie minuten later wordt Tjeerd Overbeek gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter kan niet anders de bal op de stip te leggen. Rens Boerkamp schiet de bal buiten bereik van de keeper binnen (1-4). Hierna wordt er op bijzondere wijze nog een speler van BSC Unisson naar de kant gestuurd. Rens Boerkamp zet een sliding op de bal in en wordt onmiddelijk naar de kant gestuurd. Opmerkelijk is dat zijn directe tegenstander, die gelijk een vuistslag uitdeelde, op het veld mocht blijven staan. Na negentig minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en was er vooral de opluchting dat we niet met blessuregevallen terug hoefden richting Boekelo.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 haar laatste bekerwedstrijd. In Boekelo komt dan Victoria’28  JO19-2 op bezoek. Op sportpark De Zweede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.