BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk tegen Victoria’28 JO19-2 (0-0)

Op zaterdag 1 oktober moest BSC Unisson JO19-1 aantreden op sportpark De Zweede tegen Victoria’28 JO19-2. Bij de Boekelose formatie kon Lex de Koning niet meespelen door gezondheidsklachten. Daarnaast waren er enkele spelers die afgelopen week met lichte blessures kampten, maar wel aan de aftrap konden verschijnen. Verder mocht Siep Roessink van de fysiotherapeut slechts twintig minuten in actie komen. Om te voorkomen dat we in personele problemen zouden komen, werden Thomas van Ham en Stijn Bloemendaal van de JO17-1 na hun wedstrijd bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 8.Stan Weterholt, 7. Siep Roessink, 10.Mees Oude Egberink, 11.Dirk Wolf en 9.Dion Morsink

12.Bart Scholten, 13.Alexander Zivak, 14.Niels Barels, 15.Thomas van Ham en 16.Stijn Bloemendaal

Van deze wedstrijd is geen uitgebreid wedstrijdverslag te maken, want het was daadwerkelijk een bloedeloos gelijkspel. De formatie van Arjan Wissink en Joep Timmers wist in de eerste helft twee keer echt gevaarlijk te worden via Dion Morsink. Bij de eerste keer wist hij de bal van de centrale verdediger af te pakken en richting doel te stormen, maar zijn inzet werd tot cornerbal verwerkt door de doelman van Victoria’28. Zijn tweede poging ging net over het vijandelijk doel. Victoria’28 wist ook weinig te creëren en kwam niet verder dan drie afstandsschoten die geen gevaar opleverden.

In de tweede helft werden er meerdere wissels doorgevoerd aan beide zijden en dit kwam het veldspel niet ten goede. BSC Unisson kreeg via de ingevallen Thomas van Ham de beste kans van de tweede helft, maar in plaats van de voorzet in één keer op doel te schieten, besloot Thomas de bal aan te nemen en gaf hij de defensie de mogelijkheid om de bal weg te werken. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten, maar had Victoria’28 een beter doelsaldo. Bij een gelijkspel behield Victoria’28 JO19-2 de tweede plek en zou BSC Unisson JO19-1 derde worden in de bekerpoule met zes teams. De gasten uit Enschede deden er in de slotfase alles aan om er een gelijkspel uit te halen en dit deden ze op vrij onsportieve wijze. Na ruim 90 minuten voetballen floot de prima fluitende Egbert Roossink voor de laatste keer deze middag en was de 0-0 remise een feit.

Wanneer BSC Unisson JO19-1 weer in actie komt is nog niet precies bekend. We wachten eerst de poule-indeling tot aan de winterstop af. Aankomend weekend wordt er sowieso niet gevoetbald, maar zijn we allemaal groot fan van de paardensport. Meerdere jongens van de JO19-1 helpen namens BSC Unisson mee met het parkeerbeheer op het Rutbeek. Hier krijgt onze vereniging een mooi bedrag voor.