BSC Unisson JO23-1 wint ook tweede bekerwedstrijd (5-3)

Na een ruime overwinning op Achilles Hengelo JO23-3 vorige week in Hengelo (1-8) stond op zaterdag 9 september de thuiswedstrijd tegen BWO JO23-2 op het programma. De avond voor deze clash was zo’n beetje de voltallige selectie bij de afscheidswedstrijd van Wout Brama en hebben ze met elkaar na de tijd de lichten in de binnenstad uit gedaan. Dit was bij de meeste spelers ook te zien aan de uitstraling voorafgaand aan de wedstrijd. We beschikten voor deze wedstrijd over een smalle selectie, omdat Jesse Hinnen een vrijgezellenfeest had, Mees Oude Egberink een weekend weg was en Sven Oude Groen nog in de lappenmand zat. Kort voor de wedstrijd moest er nog wat geschoven worden, omdat Jordy Wijnsma zonder geldige reden te laat kwam.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst, 5.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 7.Pelle Wermer (c), 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Stan Weterholt en 11.Bart Scholten

Wissels:

12.Jordy Wijnsma en 21.Alexander Zivak

Veel werd er geklaagd over het warme weer, maar de vooravond had waarschijnlijk meer invloed op het zwakke spel van BSC Unisson JO23-1. De tegenstander was van een lager niveau en zodoende bleef BSC Unisson vrij eenvoudig op de been, maar wist het zelf ook niet echt gevaarlijk te worden. In de tiende minuut is de rechterspits van BWO de verdediging van BSC Unisson echter te snel af en zet de ploeg uit Hengelo op een 0-1 voorsprong. Vanaf de kant werd gehoopt dat dit de Boekelose formatie wakker zou schudden, maar dit was zeker niet het geval. Na een kwartier werd Pelle Wermer (had wat last) naar de kant gehaald en kwam Alexander Zivak binnen de lijnen. Halverwege de eerste helft was er een drinkpauze en dat was het moment om even wat orde op zaken te stellen. Voetballend kan het een keer niet lopen, maar dan moeten de mouwen opgestroopt worden ondanks het warme weer en de avond ervoor. Niet veel later is het de ingevallen Alexander Zivak die goed doorzet op de helft van de tegenstander en de bal verovert. Met een eenvoudige passes zet hij Bart Scholten alleen voor de doelman en die schuift de gelijkmaker binnen (1-1). Op slag van rust komt BSC Unisson op voorsprong als Florian Busscher een vrije bal van een meter of twintig snoeihard binnenschiet (2-1).

In de rust komt Jordy Wijnsma in de ploeg voor Stan Weterholt die even tot rust moest komen. Stan kampte namelijk al enkele dagen met een keelontsteking. Verder werd de wedstrijdmentaliteit nogmaals besproken.

BSC Unisson JO23-1 begon voortvarend aan de tweede helft en wist al snel twee keer te scoren. Binnen een minuut zet Jordy Wijnsma met een slimme passes de rappe Bart Scholten alleen voor de doelman en Bart maakt zijn tweede van de middag (3-1). Vijf minuten later weet invaller Jordy Wijnsma diezelfde Bart Scholten nogmaals te bedienen en wederom rondt Bart Scholten doeltreffend af en maakt zijn hattrick compleet. Dat het een bijzondere wedstrijd was werd door Jordy Wijnsma een kwartier na rust wel bevestigd. Hij was nog maar een kwartiertje binnen de lijnen en viel ter aarde alsof hij al een complete marathon had gelopen. Stan Weterholt moest dus eerder dan gepland weer binnen de lijnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar door een makkelijk gegeven strafschop en een communicatiefout in de verdediging weet BWO uit het niet terug te komen tot 4-3. Een kwartier voor tijd zorgt spits Dion Morsink dat de hoop op een positief resultaat wegzakt bij BWO. Na een goede actie over de rechterkant van Alexander Zivak kopt Dion de bal bij de tweede paal binnen. Na ruim negentig minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en was de tweede overwinning een feit.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 thuis op Sportpark De Zweede en dan is Victoria’28 JO23-1 de tegenstander. Victoria’28 JO23-1 wist ook beide bekerwedstrijden te winnen. Bij een gelijkspel of overwinning bereikt BSC Unisson JO23-1 de volgende ronde van de beker.