BSC Unisson blijft steken op een gelijkspel tegen FC ’t Centrum (1-1)

Na een 2-1 overwinning in Beltrum stond op zondag 10 september de tweede bekerwedstrijd voor BSC Unisson op het programma. Op Sportpark De Zweede kwam FC ’t Centrum op bezoek. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering (blessure), Matthijs Nagel (studie), Martijn Brinkman (vakantie), Dave Voogtsgeerd (vakantie) en Bram Klein Poelhuis (vriendenweekend). Verder maakt Dennis van Ommen voorlopig zijn speelminuten in het tweede elftal. Vanuit het tweede elftal sloten Aron Odink en Luc Nibbelink aan om met voldoende mensen de wedstrijd te kunnen aanvangen.

1.Luuk van Ham, 5. Joost Aalpol, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing en 10.Arjan Wissink ©

3.Robert Roossink, 9.Aron Odink, 11.Mick Koenderink en 14.Luc Nibbelink

De ploeg van Michel Weiss en Han Dijks begon goed aan de wedstrijd, want na drie minuten spelen had het al drie doelpogingen gehad. In het vervolg van de eerste helft kreeg BSC Unisson de beste kansen en voornamelijk Huub Hassink en Pascal ter Meer hadden zichzelf op het scoreformulier kunnen zetten. FC ’t Centrum had bepaalde fasen even wat meer balbezit, maar zij wisten niet tot echte kansen te komen in de eerste helft. Waar zij zich wel voortdurend mee bezig hielden was de scheidsrechter. Iedere beslissing werd in twijfel getrokken en leverden vele discussies op. Na ruim een half uur voetballen moet Rens Boerkamp zich noodgedwongen laten wisselen met een knieblessure als hij vervelend terecht komt na een duel. Wat de ernst van de blessure is zal in de loop van de week duidelijk moeten worden. Vlak voor rust wist Lennart Weber uit een vrije bal bijna te scoren, maar hij ziet zijn inzet uiteenspatten op de lat en zodoende wordt er met 0-0 gerust.

In de tweede helft komt Robert Roossink binnen de lijnen voor Joost Aalpol en schuift Jeroen Assink naar de backpositie. In de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders, maar krijgt ook FC ’t Centrum een aantal goede mogelijkheden. Toch is het BSC Unisson dat de score weet te openen. Willem Hoiting weet de bal op het middenveld te veroveren en mee te geven aan Pascal ter Meer. Met een mooie steekpasses stuurt Pascal de snelle Mick Koenderink richting het vijandelijk doel en die laat met een hard schot de doelman van FC ’t Centrum kansloos achter (1-0). Lang kan BSC Unisson echter niet van de voorsprong genieten, want na een opmerkelijke beslissing is het al snel weer gelijk. De scheidsrechter kent een ingooi toe aan BSC Unisson, maar deze wordt snel genomen door ’t Centrum en niet teruggefloten. Op het laatste moment weet de defensie van BSC Unisson deze bal nog te verwerken tot cornerbal, maar deze cornerbal levert wel de gelijkmaker op. De afgevallen bal wordt hard binnengeschoten (1-1). Na deze gelijkmaker hebben beide ploegen kansen op een voorsprong. Bij BSC Unisson zien zowel Pascal ter Meer, Huub Hassink en Arjan Wissink een inzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Aan de andere kant wisten de verdedigers van BSC Unisson nog enkele keren op het laatst in te grijpen en had Luuk van Ham een paar uitstekende reddingen. In de laatste minuut van de wedstrijd is er nog een grote kans voor BSC Unisson als spits Arjan Wissink vanaf de middenlijn onverwachts één-op-één kan met de doelman van FC ’t Centrum. Arjan probeerde de keeper te omspelen, maar deze dook volop de bal en zodoende werden de punten gedeeld op deze warme zondagmiddag.

In de eerste helft was BSC Unisson de bovenliggende partij, maar vergat BSC Unisson zich te belonen. In het tweede bedrijf ging het gelijk op en hadden beide ploegen meerdere doelpunten kunnen maken.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar laatste oefenwedstrijd. Op Sportpark De Zweede komt dan DEO op bezoek en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.