BSC Unisson JO23-1 begint met een ruime overwinning (8-1)

Ongeveer een half jaar geleden is bekend geworden dat er in het seizoen 2023-2024 een onder 23 elftal in actie zou komen onder de naam van BSC Unisson. Voor de zomerstop heeft deze enthousiaste groep al enkele trainingen afgewerkt en ook de laatste twee weken is er volle bak getraind met als afsluiting voor de teambuilding op vrijdag 1 september even een avondje bowlen met elkander. Op zaterdag 2 september stond de eerste wedstrijd op het programma en dat was de uitwedstrijd bij Achilles Hengelo JO23-3. Bij BSC Unisson ontbrak Sven Oude Groen vanwege een blessure en was het de vraag of Chris Voerman minuten kon gaan maken, omdat hij z’n verstandskiezen heeft laten trekken. Verder haakte Alexander Zivak op het laatste moment af met een buikgriepje.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Florian Busscher, 3.Guus van Aalst, 4.Jordy Wijnsma, 5.Sem Weterholt, 6.Pelle Wermer(c), 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Jesse Hinnen, 14.Ilya Stemerdink en 16.Chris Voerman

In de eerste twee minuten van de wedstrijd kreeg BSC Unisson al drie opgelegde kansen om de score te openen, maar deze werden nog niet benut. Een minuut later was het echter al wel raak toen Dion Morsink een voorzet van Bart Scholten bekwaam afrondde. Binnen tien minuten werd de marge verdubbeld naar 0-2 door Bart Scholten. Hij werd ingespeeld door Stan Weterholt en na een goede individuele actie liet hij de keeper kansloos. In het vervolg van de eerste helft zakte het niveau naar een bedroeven niveau toe. Het was werkelijk waar niet om aan te kijken en het meest werd er genoten van de zon die er door kwam. In de 23e minuut maakte Dion Morsink zijn tweede en wederom op aangeven van Bart Scholten. Na ruim een half uur spelen weet Achilles uit een cornerbal de 3-1 te scoren.

In de rust komen Jesse Hinnen en Ilya Stemerdink in het veld voor Mees Oude Egberink en Jordy Wijnsma. In de tweede helft gaat het tempo omhoog en loopt BSC Unisson vrij eenvoudig uit naar een ruime overwinning. Het is Pelle Wermer die de 1-4 maakt vanuit een penalty in de 51e minuut. Na een goede actie over de rechterkant van Stan Weterholt is het een verdediger van Achilles die bal achter zijn eigen doelman werkt (1-5). In de 75e minuut wordt een inzet van Florian Busscher gekeerd door de doelman, maar is het Bart Scholten die de rebound binnenschiet (1-6). Ook keeper Daan Weterholt weet te scoren, want hij benut in de 83e minuut een strafschop (1-7). In de extra tijd maakt spits Dion Morsink zijn hattrick compleet door een steekpasses van Florian Busscher koelbloedig af te ronden (1-8).

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 thuis op Sportpark De Zweede en dan is BWO JO23-2 de tegenstander. De aftrap zal dan om 14:30 uur zijn.