BSC Unisson JO23-1 veel te sterk voor Achilles’12 JO23-4 (2-10)

Na een matige trainingsweek stond voor BSC Unisson op zaterdag 28 oktober de uitwedstrijd tegen Achilles’12 JO23-4 op het programma. Daan, Stan en Sem Weterholt waren op vakantie geweest en konden de hele week niet trainen en daarnaast moesten meerdere jongens vanwege werk de training verstek laten gaan. Voor deze wedstrijd kon trainer Arjan Wissink geen beroep doen op Jesse Hinnen (werk), Chris Voerman (vakantie) en Alexander Zivak (blessure). Positief nieuws kwam er afgelopen week ook, want de KNVB gaat de schorsing van Dion Morsink nogmaals bekijken en Dion mag gewoon spelen zolang hier geen uitsluitsel over is.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 8.Niels Barels, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 6.Florian Busscher, 19.Sven Oude Groen, 14.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

10.Stan Weterholt en 17.Sem Weterholt

Op veld 2 van Achilles’12 begon BSC Unisson met veel balbezit, maar kwam het na vijf minuten toch onverwachts op achterstand toen Achilles’12 JO23-4 een counter goed uitvoerde (1-0). Een minuut later was het echter alweer gelijk toen Bart Scholten een passes van Pelé Wermer succesvol afrondde (1-1). Diezelfde Bart Scholten was in de veertiende minuut verantwoordelijk voor de 1-2 als hij de bal binnenschrijdt na een goede actie van Dion Morsink. Binnen twintig minuten is het echter alweer gelijk na onnodig balverlies aan Boekelose kant (2-2). Op aangeven van Florian Busscher weet Dion Morsink BSC Unisson vijf minuten voor rust voor de tweede keer op voorsprong te zetten deze wedstrijd (2-3). De voorsprong had met de rust al hoger kunnen zijn, maar de aanvallers hadden het vizier nog niet op scherp staan.

In de rust komen Stan en Sem Weterholt binnen de lijnen voor Sven Oude Groen en Niels Barels. In de tweede helft trekt BSC Unisson JO23-1 de wedstrijd helemaal naar zich toe en dit is ook terug te zien in de score. Florian Busscher kopt de 2-4 tegen de touwen uit een cornerbal van Mees Oude Egberink. Dion Morsink maakt op aangeven van Ilya Stemerdink de 2-5 en de 2-6 wordt gemaakt door Pelle Wermer. De aangever bij deze treffer is Dion Morsink. Met een fraaie stift maakt Pelle Wermer na een steekpasses van Mees Oufr Egberink de 2-7. Met een bekeken bal in de bovenhoek maakt Bart Scholten de 8e treffer voor BSC Unisson en hierna weet Dion Morsink nog tweemaal trefzeker te zijn na geklungel in de defensie van Achilles’12 JO23-4. Einduitslag 2-10.

Aankomende dinsdag speelt BSC Unisson de return tegen Achilles’12 JO23-4, maar dit keer op Sportpark De Zweede. In Boekelo wordt er dan om 19:30 uur afgetrapt.