BSC Unisson JO23-1 boekt belangrijke overwinning op Sportclub Overdinkel (3-2)

Op zaterdag 4 november stond voor BSC Unisson JO23-1 de thuiswedstrijd tegen Sportclub Overdinkel JO23-1 op het programma op Sportpark De Zweede. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden beide teams op een gedeeltelijke eerste plaats, maar had BSC Unisson JO23-1 wel een wedstrijd minder gespeeld. Trainer Arjan Wissink kon over de volledige selectie beschikken en stuurde de volgende namen het veld op.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 8.Niels Barels, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 19.Sven Oude Groen, 10.Stan Weterholt en 9.Dion Morsink

Wissels:

6.Florian Busscher, 11.Alexander Zivak, 12.Jesse Hinnen, 14.Bart Scholten en 15.Chris Voerman

BSC Unisson startte goed aan de wedstrijd en zette Sportclub Overdinkel vanaf de eerste minuut onder druk. Al snel werden er enkele kansen gecreëerd, maar doelpunten leverde dit nog niet op. Dion Morsink was enkele keren dichtbij en een kopbal van Pelle Wermer kwam op de buitenkant van de paal. Na 21 minuten voetballen komt BSC Unisson toch op voorsprong als een verdediger van Overdinkel in het strafschopgebied Sven Oude Groen naar de grond trekt. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Pelle Wermer (1-0). Na een half uur spelen begint BSC Unisson iets slordiger te worden en komt Sportclub Overdinkel er iets vaker uit, maar echte kansen krijgen ze niet.

In de rust komen Jesse Hinnen, Bart Scholten en Florian Busscher binnen de lijnen voor Niels Barels, Dion Morsink en Ilya Stemerdink. In de tweede helft gaat BSC Unisson op zoek naar een ruimere voorsprong en is het wederom de bovenliggende partij, maar toch is het Overdinkel dat als eerst tot scoren komt. Uit een counter is het de spits die de bal goed controleert en bekwaam afrondt (1-1). In de 58e minuut komt BSC Unisson voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong na een fout van de doelman van Overdinkel. Nadat hij de bal al in de handen heeft gehad, pakt hij de bal nog een keer op met een indirecte vrije trap als gevolg. Deze wordt door Jordy Wijnsma hard tegen de touwen geschoten (2-1). Vlak na dit doelpunt moeten Sven Oude Groen en zijn directe tegenstander met een gele kaart naar de kant. Twee minuten later moet ook Mees Oude Egberink met een gele kaart richting de dugout en zodoende is het even tien (van Overdinkel) tegen negen (van BSC Unisson). In deze fase maakt Overdinkel uit een standaardsituatie de 2-2. Alexander Zivak en Chris Voerman worden binnen de lijnen gebracht voor Mees Oude Egberink en Sem Weterholt en de Boekelose formatie gaat vol voor de overwinning. Een kwartier voor tijd maakt Sven Oude Groen op aangeven van Alexander Zivak de bevrijdende 3-2 en hierna was het voor BSC Unisson nog even overleven. Sportclub Overdinkel probeerde met een slotoffensief nog een punt uit het vuur te slepen, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Op de counter was BSC Unisson via de snelle Bart Scholten nog enkele keren bij een definitieve beslissing, maar gescoord werd er niet meer. Na 96 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de overwinning een feit.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson de uitwedstrijd bij NEO JO23-3. In Borne wordt om 16:00 uur afgetrapt. De thuiswedstrijd werd voor de Military met 7-0 gewonnen.