BSC Unisson JO23-1 ook veel te sterk voor BWO JO23-2 (8-0)

In een competitie waarin de niveauverschillen groot zijn, moest BSC Unisson JO23-1 het op zaterdag 14 oktober opnemen tegen BWO JO23-2. In de beker werd er ook al tegen deze tegenstander gespeeld en destijds werd er met 5-3 gewonnen, maar was de fysieke gesteldheid van BSC Unisson een stuk minder dan in aanloop naar deze wedstrijd. Bij BSC Unisson ontbrak Chris Voerman vanwege een blessure, maar was hij logischer wijs wel aanwezig voor de mentale ondersteuning. Verder was de ploeg op volle oorlogssterkte en eenieder netjes op tijd aanwezig.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak, 19.Sven Oude Groen en 9.Dion Morsink

6.Florian Busscher, 8.Niels Barels, 12.Jesse Hinnen en 14.Bart Scholten

BSC Unisson was vanaf de eerste minuut heer en meeste en dwong de gasten uit Hengelo terug op eigen helft. Het duurde even voordat de eerste treffer viel, maar daarna ging het ook hard. Op aangeven van Sven Oude Groen brak Alexander Zivak in de twintigste minuut de ban door de 1-0 tegen de touwen te schuiven. Binnen een minuut werd de marge verdubbeld als Dion Morsink door Mees Oude Egberink oog in oog met de doelman van BWO wordt gezet. Met een bekeken schuiver maakt Dion er 2-0 van. In de zevenentwintigste minuut maakt Stan Weterholt, met een schot van buiten het strafschopgebied, op aangeven van Pelle Wermer er 3-0 van en tien minuten voor de rust maakt Dion Morsink vanaf de strafschopstip de 4-0. Op slag van rust weet Dion Morsink zijn hattrick compleet te maken als hij er als de kippen bij is om een rebound, na een schot van Sven oude Groen, binnen te schieten.

In de rust komen Niels Barels, Jesse Hinnen en Bart Scholten binnen de lijnen voor Sven Oude Groen, Jordy Wijnsma en Stan Weterholt. Gezien de personele bezetting wordt de formatie iets anders neergezet en daarnaast wordt er gehamerd op de concentratie en omschakeling. In het tweede bedrijf is het spelbeeld hetzelfde en wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld. Het is Guus van Aalst die in de 50e minuut de zesde treffer voor BSC Unisson maakt. Na een cornerbal ontstaat er een scrimmage en is het uiteindelijk Guus die de bal tegen de touwen jenst. Op aangeven van Alexander Zivak maakt Mees Oude Egberink er 7-0 van en in de voorlaatste minuut zet Bart Scholten zichzelf ook nog op het scoreformulier door de 8-0 te maken. In de tweede helft had de score nog hoger uit kunnen vallen, maar het lastig om een constant niveau vast te houden.

Donderdagavond moet BSC Unisson de wedstrijd van de Military inhalen. Om 19:00 uur speelt de formatie van Arjan Wissink dan een uitwedstrijd bij Achilles Hengelo JO23-3.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson in de tweede ronde van de beker tegen Avanti W. 5. In Enschede zal er dan om 15:00 uur afgetrapt worden.