BSC Unisson JO23-1 veel te sterk voor NEO JO23-3 (7-0)

De eerste competitiewedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Victoria’28 JO23-1 en op donderdag 5 oktober moesten de manschappen van BSC Unisson JO23-1 aantreden tegen NEO JO23-3. Bij BSC Unisson ontbraken Niels Barels (ziek) en Chris Voerman (blessure/werk). Verder had materiaalman Lex de Koning verplichtingen voor zijn studie en was grensrechter Marten Schartman niet fit genoeg om zijn taken uit te kunnen voeren. Gelukkig was Niek Dekker bereid om leidsman Maickel Ansink te assisteren.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 8.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak en 9.Dion Morsink

Wissels:

12.Jesse Hinnen, 14.Bart Scholten en 19.Sven Oude Groen

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en drong NEO JO23-3 terug op eigen helft. Binnen drie minuten was het al raak toen Pelle Wermer door de verdediging snelde en de bal breed gaf op de meegelopen Stan Weterholt, maar de grensrechter vlagde deze goal ten onrechte af. De grensrechter (speler van NEO JO23-3) vlagde in de eerste helft met enige regelmaat mooie aanvallen van BSC Unisson af. Toch kon ook de grensrechter een vroege voorsprong van BSC Unisson niet voorkomen. Guus van Aalst wist een cornerbal van Stan Weterholt binnen te koppen (1-0). Vlak voor rust wist BSC Unisson de marge te verdubbelen als Alexander Zivak op aangeven van Jordy Wijnsma bekwaam afrondt (2-0).

In de rust komen Sven Oude Groen, Jesse Hinnen en Bart Scholten in het veld voor Jordy Wijnsma, Florian Busscher en Dion Morsink.

In de tweede helft weet BSC Unisson de wedstrijd na een kwartier te beslissen als centrale verdediger Guus van Aalst voor de tweede keer deze wedstrijd een cornerbal binnenkopt. Deze keer was het op aangeven van Mees Oude Egberink (3-0). In het laatste kwart van de wedstrijd zet BSC Unisson nog even aan en weet het meermaals te scoren. Op aangeven van Bart Scholten maakt ook Alexander Zivak zijn tweede en daarmee de 4-0. De ingevallen Sven Oude Groen weet vanaf de strafschopstip de 5-0 te maken en scoort op aangeven van Mees Oude Egberink ook de 6-0. Vijf minuten voor tijd is het Bart Scholten die een voorzet van Alexander Zivak promoveert tot doelpunt en hiermee de eindstand op 7-0 zet.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson om 17:00 uur op De Zweede en BWO JO23-2 is dan de tegenstander.