BSC Unisson hard onderuit tegen FC Eibergen (0-3)

Na drie competitiewedstrijden stond het eerste elftal van BSC Unisson met negen punten bovenaan. Slecht één ploeg wist ook haar eerste drie wedstrijden te winnen en laat dat nou net de tegenstander zijn op zondag 15 oktober; FC Eibergen. Een mooi affiche dus voor de ploeg van Michel Weiss. Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd in een 1-1 gelijkspel en werd er thuis een zwaarbevochten 1-0 overwinning behaald. De trainer van BSC Unisson kon geen beroep doen op Dave Voogtsgeerd (blessure) en Willem Hoitzing (vakantie). Wel keerde Rens Boerkamp na een blessure terug bij de wedstrijdselectie en was Martijn Jorritsma van de JO19-1 bereid bevonden om aan te sluiten.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Joost Aalpol, 6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer en 20.Martijn Jorritsma

In de eerste helft wist BSC Unisson geen enkel moment in de buurt te komen van het niveau wat het in de voorgaande wedstrijden haalde. In de opbouw werden er veel ballen foutief ingespeeld en zodoende was het FC Eibergen dat de bovenliggende partij was. Na zeven minuten is het toch BSC Unisson dat de eerste kans krijgt, maar een voorzet van Mick Koenderink wordt door Arjan Wissink net langs de verkeerde kant van de paal gekopt. Uit de eerstopvolgende aanval van FC Eibergen wisten de gasten wel te scoren. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt bij de tweede paal binnengeschoten (0-1). In de opbouw blijft BSC Unisson slordig, maar gelukkig weet FC Eibergen deze fouten niet af te straffen. Ondanks het teleurstellende spel krijgt BSC Unisson zelf ook voldoende kansen om tot scoren te komen. Via Mick Koenderink, Pim Ratering, Arjan Wissink en Lennart Weber wordt de thuisploeg meerdere keren gevaarlijk, maar weet het de gelijkmaker niet te maken. Vlak voor rust lijkt de gelijkmaker te vallen, maar deze wordt afgekeurd wegens het hinderen van de doelman.

In de rust is eenieder zich er van bewust dat we als collectief aan het falen zijn en we nog vijfenveertig minuten hebben om de achterstand om te buigen. Na de rust komt BSC Unisson beter uit de kleedkamer en dwingt het FC Eibergen terug op eigen helft. Grote kansen worden er niet gelijk gecreëerd, maar met een aantal gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkant en een paar afstandsschoten begint de defensie van FC Eibergen toch steeds meer te wankelen. Ondertussen loert FC Eibergen op de counter, want er ontstaat steeds meer ruimte achter de defensie van BSC Unisson en daar wordt na een kwartier voetballen in de tweede helft gebruik van gemaakt. Keeper Luuk van Ham wist de eerste inzet nog te keren, maar had geen antwoord op de rebound (0-2). In het restant van de wedstijd ging BSC Unisson op zoek naar de aansluitingstreffer om er weer een wedstrijd van te maken. Meerdere kopballen en schoten werden gekeerd door de doelman van FC Eibergen of gingen langs de verkeerde kant van de paal. Na een onnodig balverlies op het middenveld van BSC Unisson weet FC Eibergen de 0-3 op het scorebord te zetten. Ook na deze tegenvaller probeert BSC Unisson het nog wel, maar de bal wilde er vandaag pakweg gewoon niet in. Na 90 minuten fluit te prima fluitende leidsman voor de laatste keer en is de eerste nederlaag voor BSC Unisson een feit. FC Eibergen is de terechte winnaar van deze wedstrijd, maar drie doelpunten verschil is wellicht niet de juiste afspiegeling van deze krachtmeting.

Aankomend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar moeten de mannen van Michel Weiss het opnemen tegen eersteklasser Grol. De tweede ronde van de beker staat namelijk op het programma. Op zondag 22 oktober wordt er om 14:00 uur afgetrapt in Groenlo.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Peter Warfman