BSC Unisson JO23-1 hard op weg om Herbstmeister te worden (5-0)

Op dinsdag 21 november zou BSC Unisson aantreden tegen Achilles JO23-4 op Sportpark De Zweede, maar deze wedstrijd werd echter op het laatste moment afgelast door de dienstdoende scheidsrechter. Een dag later stond de volgende wedstrijd alweer gepland en dat was op woensdag 22 november thuis tegen Victoria’28 JO23-1. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen werd moeizaam met 2-1 gewonnen door de ploeg van Arjan Wissink. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het verschil met Victoria’28 JO23-1 twee punten in het voordeel van BSC Unisson, maar wel in de wetenschap dat BSC Unisson JO23-1 een wedstrijd minder gespeeld heeft. Bij een overwinning zal er in de strijd voor de eerste plek dus definitief afscheid genomen worden van Victoria’28 JO23-1. Bij BSC Unisson ontbraken Sem Weterholt (studie), Chris Voerman (werk), Stan Weterholt (blessure) en Niels Barels (studie). Daarnaast konden Florian Busscher en Jesse Hinnen pas later aansluiten i.v.m. werk en studie. Om dit gemis op te vangen werden Martijn Jorritsma en Tygo Boers bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 8.Martijn Jorritsma, 11.Alexander Zivak, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 19.Sven Oude Groen, 14.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

6.Florian Busscher, 10.Tygo Boers en 12.Jesse Hinnen

BSC Unisson was vanaf het begin de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft meerdere goede kansen. Na zes minuten was het voor de eerste keer deze avond raak. Pelle Wermer stuurt Bart Scholten aan de linkerkant diep en Bart laat de uitkomende keeper met een bekeken lob kansloos (1-0). In de 20e minuut wordt de marge verdubbeld door Dion Morsink. Een lange bal van Daan Weterholt wordt gemist door de achterste linie van Victoria’28 JO23-1 en Dion is er als de kippen bij om alleen op de keeper van Victoria’28 af te gaan. Oog in oog met deze doelman blijft Dion koel en zet de 2-0 op het scorebord. Victoria’28 werkte hard om terug in de wedstrijd te komen, maar verdedigend bleef BSC Unisson vrij eenvoudig overeind. Ook mooi om te zien is hoe Martijn Jorritsma, centrale middenvelder van de JO19-1, de backpositie invulde en al zijn duels winnend wist af te sluiten.

In de rust komen Florian Busscher, Jesse Hinnen en Tygo Boers in de ploeg voor Alexander Zivak, Sven Oude Groen en Martijn Jorritsma. In de tweede helft blijft BSC Unisson de bovenliggende partij en wordt het al snel enkele keren gevaarlijk. De meeste aanvallen gingen over de linkerkant waar Tygo Boers keer op keer zijn directe tegenstander te snel af was. Bart Scholten wordt in de 58e minuut vrijgespeeld buiten het strafschopgebied door Tygo Boers en met een droge knal maakt Bart er 3-0 van. Het verzet van Victoria’28 is na deze treffer helemaal gebroken en het lijkt erop dat BSC Unisson vrij eenvoudig kan uitlopen naar een ruime voorsprong, maar meerdere spelers hebben het vizier niet op scherp staan. In de slotfae wordt er alsnog twee keer gescoord. De spelers die in de rust gewisseld waren, mochten in de laatste twintig minuten nog weer aantreden en twee hiervan waren nog trefzeker. Sven Oude Groen draait bij een ingooi van Alexander Zivak knap weg bij zijn directe tegenstander en plaats de bal met links achter de doelman (4-0). In de laatste minuut van de officiële tijd weet Martijn Jorritsma zijn sterke optreden te bekronen met een doelpunt. Bij een cornerbal van Mees Oude Egberink kopt Martijn de 5-0 tegen de touwen. Gelijk na deze treffer houdt de scheidsrechter het gezien voor deze avond.

Aankomend weekend komt BSC Unisson niet in actie en zullen de meeste spelers bij FC Twente – PSV zitten. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 2 december en dan komt Achilles JO23-3 op bezoek in Boekelo. Er zal dan om 17:00 uur afgetrapt worden.