BSC Unisson JO23-1 doet zichzelf te kort bij Wilhelminaschool JO23-1 (1-0)

Na de nederlaag vorige week tegen Rigtersbleek JO23-1 moest BSC Unisson JO23-1 op zaterdag 3 februari op bezoek bij Wilhelminaschool JO23-1. Bij BSC Unisson ontbraken Florian Busscher (weekend weg), Dion Morsink (skileraar) en Bart Scholten (knieblessure). Uit de JO19-1 sloten Lars Jonker en Steven Luttikhedde aan om over voldoende manschappen te beschikken.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 8.Niels Barels, 21.Pelle Wermer, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak en 19.Sven Oude Groen

Wissels:

6.Lars Jonker, 9.Steven Luttikhedde en 12.Jesse Hinnen en 15.Chris Voerman

In de eerste fase van de wedstrijd was het Wilhelminaschool dat veel meer balbezit had dan de formatie van Arjan Wissink. De defensie van BSC Unisson stond echter goed georganiseerd en gaf niets weg. Na een kwartier was er een scrimmage voor het doel van Daan Weterholt, maar met een fantastische reflex wist Daan zijn doel schoon te houden. BSC Unisson wist twee keer op de counter gevaarlijk te worden, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Wilhelminaschool kreeg in de eerste helft nog één kopkans, maar deze ging over het doel.

In de rust kwamen Jesse Hinnen en Chris Voerman in de ploeg voor Ilya Stemerdink en Niels Barels.

In de tweede helft is Wilhelminaschool JO23-1 een stuk minder dominant dan de eerste helft en neemt BSC Unisson het initiatief langzaam over. Na een lange rush is Pelle Wermer dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet mist kracht. Vlak daarna gaat een kopbal van Jordy Wijnsma uit een cornerbal van Mees Oude Egberink voorlangs. Twintig minuten voor tijd komt Wilhelminaschool JO23-1 tegen de verhouding in (op basis van de tweede helft) op voorsprong. De spits van hen kan vrij koppen en ziet zijn kopbal via de vingertoppen van Daan Weterholt in het doel belanden (1-0). Lars Jonker en Steven Luttikhedde komen voor het laatste deel van de wedstrijd in de ploeg voor Stan Weterholt en Alexander Zivak. In de slotfase gaat de Boekelose formatie op jacht naar de gelijkmaker en krijgt meerdere goede kansen. Jesse Hinnen tikt een voorzet net langs de verkeerde kant van de paal, Pelle Wermer ziet een schot net langs gaan en die zelfde Pelle Wermer vindt de doelman van Wilhelminaschool JO23-1 op zijn pad. Na 93 minuten voetballen fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en is de nederlaag een feit. Op basis van de tweede helft had er veel meer ingezeten voor BSC Unisson JO23-1.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 niet i.v.m. de carnaval. Op zaterdag 17 februari komt DZC’68 JO23-1 uit Doetinchem op bezoek in Boekelo. Er zal dan om 17:00 uur afgetrapt worden.