BSC Unisson te sterk voor de Tubanters’1897 (2-0)

Op zondag 4 februari stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen De Tubanters’1897 op het programma. Bij BSC Unisson ontbrak Huub Hassink vanwege een wintersportvakantie en Martijn Brinkman was nog herstellende van een blessure. Daarentegen behoorde Pim Ratering wel weer tot de wedstrijdselectie en hij mocht van trainer Michel Weiss ook aan de aftrap verschijnen. Uit de JO23-1 waren Pelle Wermer en Jordy Wijnsma bij de wedstrijdselectie gehaald en vanuit de JO19-1 sloot Martijn Jorritsma aan.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 7.Pascal ter Meer, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 9.Pelle Wermer, 12.Jordy Wijnsma, 14.Martijn Jorritsma, 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd

De Tubanters’1897 had in de eerste helft meer balbezit dan de thuisploeg, maar qua kansen was de wedstrijd voor de rust in evenwicht. Na ruim een kwartier komt BSC Unisson op voorsprong als Arjan Wissink de bal in het strafschopgebeid afgeeft op de vrijstaande Mick Koenderink. Mick behoudt het overzicht en geeft de bal voor op Pim Ratering en die schuift de bal achter de doelman van De Tubanters’1897 (1-0). De Tubanters krijgt in het eerste bedrijf enkele mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar de aanvallers van De Tubanters hadden het vizier niet helemaal op scherp staan en Luuk van Ham keepte een prima wedstrijd. Tien minuten voor rust weet hij met een knappe reflex een schot onderuit de hoek tot cornerbal te verwerken. BSC Unisson was nog één keer dichtbij een tweede treffer. Een ingooi van Jeroen Assink werd door Arjan Wissink met het hoofd verlengd in de richting van Mick Koenderink. Mick bedenkt zich geen moment en schiet de bal met een volley net over het doel van De Tubanters.

Aan het begin van de tweede helft komt Martijn Jorritsma in de ploeg voor Pascal ter Meer en mede door deze inbreng is het de tweede helft BSC Unisson dat het initiatief heeft en op jacht gaat naar een tweede treffer. De gasten hanteren alleen nog maar de lange bal en deze wordt keer op keer gewonnen door de achterste linie van BSC Unisson. Na een uur spelen is er een scrimmage voor het doel van De Tuabnters, maar lukt het de ploeg van Michel Weiss niet om de bal in het doel te werken. Niet veel later heeft Mick Koenderink veel ruimte aan de rechterkant, maar zijn inzet gaat over het doel. Tien minuten voor tijd krijgt Arjan Wissink een grote kans om de wedstrijd te beslissen als de laatste man van De Tubanters volledig miszit. Alleen voor de doelman schuift Arjan de bal langs de verkeerde kant van de paal en zo blijft het nog spannend. De Tubanters weet nog één keer gevaarlijk te worden en zelfs te scoren, maar de ingevallen aanvaller deed dit in buitenspelpositie. In de voorlaatste minuut weet BSC Unisson de wedstrijd alsnog te beslissen. Pim Ratering ziet zijn voorzet door de keeper weggetikt worden, maar deze bal belandt bij Martijn Jorritsma voor de voeten en die beloont zijn goede wedstrijd met zijn eerste treffer in het 1e elftal (2-0). In de blessuretijd had de prima fluitende scheidsrechter de bal nog op de stip kunnen en misschien wel moeten leggen als de keeper van De Tubanters te laat is en Arjan Wissink onderuitglijdt. De scheidsrechter oordeelde anders en gaf een doeltrap.

BSC Unisson boekte een zakelijke overwinning en zag ook concurrenten Vogido en FC Eibergen winnen. Het blijft erg spannend in de 4e klasse B. Over twee weken speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede tegen UDI en met een overwinning kan BSC Unisson de koppositie overnemen van FC Eibergen.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink