BSC Unisson begint 2024 met een zwaarbevochten overwinning in Overdinkel (3-5)

Op zondag 28 januari stond voor BSC Unisson de eerste competitiewedstrijd van 2024 op het programma. Eigenlijk moest de ploeg van Michel Weiss een week eerder al aantreden tegen UDI, maar die wedstrijd kon door de sneeuwval niet doorgaan. In dat weekend speelde FC Eibergen wel en zij gingen onderuit tegen Rood Zwart. Dit zorgt ervoor dat de verschillen bovenin minimaal zijn en het nog een hele spannende tweede seizoenshelft kan worden. In de wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel ontbraken Martijn Brinkman en Pim Ratering nog vanwege blessures. Beide heren staan al wel weer op het trainingsveld en zullen hoogstwaarschijnlijk spoedig hun rentree maken. Robert Roossink en Joost Aalpol ontbraken vanwege vakanties. Luuk van Ham zat wel bij de wedstrijdselectie, maar was net teruggekeerd van zijn wintersport en moest zodoende op de reservebank plaatsnemen. Pelle Wermer (JO23-1), Aron Odink (2e elftal), Lars Jonker (JO19-1) en Martijn Jorritsma (JO19-1) waren aan de wedstrijdselectie toegevoegd om over voldoende manschappen te beschikken.

22.Dave Voogstgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer en 10.Arjan Wissink ©

5.Matthijs Nagel, 9.Pelle Wermer, 14.Martijn Jorritsma, 15.Aron Odink en 17.Lars Jonker

BSC Unisson was in het eerste kwartier van de wedstrijd veruit de bovenliggende partij en dit leverde ook een vroege voorsprong op. Na een ingooi van Jeroen Assink verlengde Arjan Wissink de bal richting Mick Koenderink en die hield op zijn beurt goed het overzicht. Met een afgemeten passes zette hij Lennart Weber oog in oog met de doelman van Sportclub Overdinkel en hier wist Lennart wel raad mee (0-1). Er waren enkele momenten dat BSC Unisson dichtbij een tweede treffer was, maar de eindpasses was net niet zuiver genoeg. Na een kleine twintig minuten komt Sportclub Overdinkel uit het niets weer op gelijke hoogte. De meeverdedigende Pascal ter Meer krijgt de bal ongelukkig op zijn scheendekker en deze verdwijnt in de korte hoek achter doelman Dave Voogtsgeerd (1-1). Na deze gelijkmaker is het erg onzorgvuldig bij BSC Unisson en is Sportclub Overdinkel een stuk feller. Dit resulteert in de 26e minuut in een voorsprong voor Sportclub Overdinkel. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de vrijstaande middenvelder hard binnengekopt (2-1). Ondanks het matige spel in de eerste helft krijgt de ploeg van Michel Weiss nog twee goede mogelijkheden. Pascal ter Meer wipt een lange bal van Jeroen Assink over de uitkomende doelman, maar ziet de bal ook over de lat gaan. De andere mogelijkheid was voor Huub Hassink, maar zijn kopbal ging naast het doel van Sportclub Overdinkel.

In de rust worden er enkele mutaties binnen de lijnen doorgevoerd, maar wordt er nog niet gewisseld. Al snel in de tweede helft krijgt BSC Unisson een grote kans op de gelijkmaker als Mick Koenderink richting het doel snelt, maar stuit op de uitkomende doelman. Niet veel later is het Huub Hassink die de bal door de doelman verwerkt ziet worden tot cornerbal. Deze momenten geven BSC Unisson het vertrouwen dat de overwinning haalbaar is, maar eerst krijgt het na een uur voetballen nog een domper te verwerken. Door een fout in de defensie kan de spits van Sportclub Overdinkel alleen richting Dave Voogtsgeerd en zet hij de 3-1 op het scorebord. De marge van twee weten de gastheren echter niet lang te behouden, want een minuut later is het BSC Unisson dat weet te scoren. Op aangeven van Huub Hassink heeft Arjan Wissink vrije doortocht, maar in het strafschopgebied wordt hij door de laatste man naar de grond gewerkt. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip en de toegekende strafschop wordt binnengeschoten door Mick Koenderink (3-2). Tien minuten voor tijd komt BSC Unisson op gelijke hoogte na een goede actie van Mick Koenderink over de rechterflank. Hij probeert Arjan Wissink te bereiken, maar een verdediger weet dit te voorkomen door voor Arjan te komen. Het gevolg is echter wel dat hij de bal in eigen doel loopt (3-3). Sportclub Overdinkel wankelt op dat moment en hier weet BSC Unisson goed gebruik van te maken, want bij de eerstvolgende aanval is het de ingevallen Pelle Wermer die het strafschopgebied in gaat en ook Pelle wordt hard onderuit gehaald. Wederom een strafschop en ook deze keer is het Mick Koenderink die het net weet te vinden (3-4). De thuisploeg krijgt vijf minuten voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. Bij een cornerbal van de Sportclub Overdinkel is het Huub Hassink die duellerend is met zijn directe tegenstander. Van beide kanten wordt er geduwd en getrokken, maar de scheidsrechter is van mening dat Huub zijn tegenstander een scoringskans ontneemt, dus is een penalty het gevolg. De strafschoppennemer van Sportclub Overdinkel faalt echter, want zijn inzet gaat op de paal en BSC Unisson kan opgelucht ademhalen. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd is het Arjan Wissink de wedstrijd beslist in het voordeel van de ploeg uit Boekelo. Een vrije bal van Joep Timmers valt achter de laatste linie en Arjan wipt de bal over de uitkomende doelman (3-5). Een zesde treffer voor BSC Unisson was ook nog mogelijk geweest als Huub Hassink de bal voorgeeft op Arjan Wissink. Arjan probeert de bal tegendraads in te koppen, maar ziet zijn inzet gepakt worden door de doelman.

Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en kan BSC Unisson drie zwaarbevochten punten bij het totaal optellen. Aankomende zondag speelt de Boekelose formatie op Sportpark De Zweede tegen De Tubanters’1897. Er zal dan om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink