BSC Unisson boekt overwinning op Vogido (2-0)

Vorig weekend kwam de formatie van Michel Weiss niet in actie, omdat TVO het veld in Beckum afkeurde. Vogido kwam wel in actie en wist te winnen van Victoria’28 en ging hierdoor BSC Unisson voorbij op de ranglijst. Om weer een plekje te stijgen moest er dus gewonnen worden van Vogido. Michel Weiss kon niet beschikken over Dave Voogtsgeerd (langdurig geblesseerd), maar had verder een fitte selectie ter beschikking. Ook Willem Hoitzing was weer beschikbaar, maar maakte zondag eerst nog zijn minuten in het tweede elftal.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Joost Aalpol, 6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer, 14.Martijn Jorritsma en 20.Willem Hoitzing

In de eerste helft is het Vogido dat veel meer balbezit heeft, maar hier weten ze weinig mee te doen. BSC Unisson staat verdedigend goed georganiseerd en geeft geen enkele kans weg. In balbezit wordt de defensie van BSC Unisson al snel onder druk gezet en zodoende moet er vaker de lange bal gehanteerd worden. BSC Unisson weet in de eerste helft enkele keren in en rondom het strafschopgebied van Vogido te komen en dat is voornamelijk uit standaardsituaties. Twee minuten voor rust komt de ploeg van Michel Weiss een klein beetje tegen de verhouding in op voorsprong. Huub Hassink schiet een vrije bal van ongeveer 20 meter op fraaie wijze in de bovenhoek (1-0).

.

In de tweede helft moet Vogido meer komen en ontstaat er veel ruimte voor BSC Unisson. Er zijn schietkansen voor Arjan Wissink, Pim Ratering en Martijn Brinkman, maar de marge wordt nog niet verdubbeld. Twintig minuten voor tijd komt Rens Boerkamp in de ploeg om Lennart Weber af te lossen. De spelers van Vogido raken steeds gefrustreerder, omdat ze niet tot kansen weten te komen. In de 76e minuut krijgt BSC Unisson de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. In het strafschopgebied is de keeper van Vogido te laat en glijdt hij Pim Ratering onderuit. De toegekende strafschop wordt beheerst binnengeschoten door Robert Roossink (2-0). In het restant van de wedstrijd probeerde Vogido de aansluitingstreffer nog wel te maken, maar ze wisten ook in de slotfase niet tot kansen te komen. Na 94 minuten voetballen fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en is de overwinning voor BSC Unisson een feit.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson wederom thuis en dit keer is Victoria’28 te gast op Sportpark De Zweede.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Peter Warfman