BSC Unisson wint in matige wedstrijd van HVV Hengelo (4-2)

Na goede overwinningen op De Tubanters en Rood Zwart moest BSC Unisson op zondag 1 oktober aantreden tegen HVV Hengelo. Dave Voogtsgeerd kwam halverwege de wedstrijd aanwaaien na een welverdiende vakantie van een maand in Amerika. Verder kon trainer Michel Weiss nog geen beroep doen op de geblesseerde Rens Boerkamp. Vanuit de jeugd waren Martijn Jorritsma en Thomas van Ham bij de wedstrijdselectie gehaald. In de basisformatie werden geen wijzigingen doorgevoerd, want er werd immers twee keer gewonnen. De voorbereiding van deze wedstrijd was net even iets anders dan gebruikelijk, want deze zondag stond de teamfoto op de planning.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

3.Robert Roossink, 5.Joost Aalpol, 6.Martijn Jorritsma, 7.Pascal ter Meer en 19.Thomas van Ham

Waar BSC Unisson tegen De Tuabnters en Rood Zwart voortreffelijke eerste helften neerlegde, was het vandaag een stuk minder. Het tempo was ontzettend laag en te vaak werd er in de omschakeling verzaakt. Desondanks wist BSC Unisson op een 2-0 voorsprong te komen. De eerste treffer werd gemaakt door Pim Ratering na twintig minuten voetballen. Hij rondde een bekeken passes van Arjan Wissink op een fraaie manier af door de bal over de keeper te wippen (1-0). Drie minuten later was het weer raak. Mick Koenderink haalde aan de rechterkant de achterlijn en gaf de bal hoog voor op Arjan Wissink en die rondde met een mooie volley doeltreffend af (2-0). Na deze treffers zakte het niveau van BSC Unisson ver terug en was het HVV Hengelo dat de bovenliggende partij was. Luuk van Ham was echter op zijn hoede en had nog een belangrijke redding. Drie minuten voor rust weet Hengelo uit een cornerbal op 2-1 te komen en brengt het de spanning terug in de wedstrijd.

In de rust is eenieder het erover eens dat het allemaal te slap is en dat we van geluk mogen spreken dat we voor staan. In de tweede helft komt BSC Unisson iets beter voor de dag, maar is het nog steeds niet geweldig. Uitzonderingen zijn Lennart Weber en Tom Tankink, want zij speelden beide een hele verdienstelijke wedstrijd. HVV Hengelo gaat op zoek naar de gelijkmaker en hierdoor ontstaat er steeds meer ruimte voor BSC Unisson in de omschakeling. Na ruim een uur voetballen wordt deze ruimte goed benut door het aanvalsduo van BSC Unisson. Het is Arjan Wissink die alle tijd krijgt om zijn compagnon Pim Ratering in de voorhoede weg te sturen richting het vijandelijk doel. In het strafschopgebied kapt Pim zijn directe tegenstander uit en rond koelbloedig af (3-1). In de 73e minuut wordt de wedstrijd definitief beslist als Arjan Wissink met een steekpasses Pim Ratering alleen voor de keeper zet. Met een bekeken puntertje maakt Pim zijn hattrick compleet (4-1). Voor trainer Michel Weiss was dit het moment om te gaan wisselen en bracht Robert Roossink in het veld voor Joep Timmers, Pascal ter Meer kwam binnen de lijnen voor Huub Hassink, Martijn Jorritsma kwam Lennart Weber aflossen en Thomas van Ham werd nog in de ploeg gebracht voor Arjan Wissink. In de slotfase weet HVV Hengelo nog één keer te scoren. Een lange bal wordt hard ingeschoten door de linkerspits (4-2). Na 92 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de derde overwinning een feit.

Aankomend weekend is BSC Unisson vrij, want dan is in Boekelo de Military. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 15 oktober op Sportpark De Zweede. Dan komt FC Eibergen op bezoek en dat is de enige ploeg die tot dusver ook al haar wedstrijden wist te winnen. Op zondag 15 oktober wordt er om 14:00 uur afgetrapt.

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Peter Warfman