BSC Unisson begint de beker met een overwinning bij VIOS Beltrum (1-2)

In verband met de zomerfeesten in Beltrum werd de eerste bekerwedstrijd van BSC Unisson verplaatst naar donderdag 31 augustus. Trainer Michel Weiss had bijna de gehele groep terug van vakantie en wacht enkel nog op de terugkomst van Mick Koenderink. De komende weken zullen er echter nog wel enkele jongens op vakantie gaan. Na de oefenoverwinning op Achilles Enschede stond er de eerste bekerwedstrijd op het programma en dat was tegen een ploeg waar BSC Unisson het in de competitie ook zal gaan opnemen; VIOS Beltrum.

1.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

1.Luuk van Ham, 5.Joost Aalpol, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Dennis van Ommen, 16.Lennart Weber en 20.Willem Hoitzing

In het eerste gedeelte van de wedstrijd hebben beide ploegen evenveel balbezit, maar is het BSC Unisson dat hier beter mee omgaat. Al vroeg in de wedstrijd krijgt het enkele kansen om de score te openen. Na een goede combinatie tussen Huub Hassink, Pim Ratering en Pascal ter Meer over de rechterkant is het Arjan Wissink die de bal in het strafschopgebied voor de voeten krijgt. Zijn inzet wordt op het laatste moment geblokt door een verdediger van VIOS Beltrum. Hierna zijn er een tweetal kopkansen voor Pim Ratering, maar deze leverden eveneens niet het gewenste resultaat op. Na dik twintig minuten lijkt Pascal ter Meer de openingstreffer te maken na een goede combinatie met Arjan Wissink, maar de inzet van Pascal belandt op de paal. Uit het niets komt VIOS Beltrum op een 1-0 voorsprong als de rechterspits een vrije bal met het hoofd verlengt achter doelman Dave Voogtsgeerd in het net. Gedurende de wedstrijd moest de thuisploeg het voornamelijk hebben van vrije ballen en cornerballen en was het ook goed zichtbaar dat ze daar veel op trainen. Naast deze standaardsituaties wisten ze niets tot nauwelijks wat te creëren en dat was ook zeker de verdienste van de achterste linie van BSC Unisson. Vrijwel ieder duel werd gewonnen en daarnaast zette de defensie de organisatie goed neer. Tien minuten voor rust had de scheidsrechter een rode kaart moeten trekken toen Arjan Wissink de bal van de verdedigende middenvelder van VIOS afnam en de laatste verdediger van VIOS te slim af was, maar deze bedacht zich geen moment en tikte Arjan onderuit zonder maar een enkele intentie te hebben om de bal te spelen. In plaats van een rode kaart ontving de VIOS-speler een gele prent, terwijl het ook nog eens doorgebroken was. Vlak na dit moment weet BSC Unisson toe te slaan. Het is Jeroen Assink die na een goede actie over de rechterkant richting de achterlijn snelt. Zijn afgemeten voorzet wordt vakkundig binnengekopt door Pim Ratering (1-1).

In de rust komen Willem Hoitzing, Luuk van Ham en Lennart Weber binnen de lijnen voor Dave Voogtsgeerd, Rens Boerkamp en Pascal ter Meer.

Het spelbeeld in de tweede helft is nagenoeg hetzelfde als dat in de eerste helft alleen het aantal (kleine) overtredingen neemt aan beide kanten toe. Aan beide kanten worden gedurende de tweede helft nog enkele wissels doorgevoerd en zo komen bij BSC Unisson Joost Aalpol en Dennis van Ommen nog binnen de lijnen voor Robert Roossink en Tom Tankink. Halverwege de tweede helft is er een voorsprong voor de ploeg van Michel Weiss als Pim Ratering zijn tweede maakt door een cornerbal van Martijn Brinkman hard tegen de touwen te koppen. Enkele ogenblikken later lijkt de marge twee doelpunten te worden als Willem Hoitzing de bal op sublieme wijze aanneemt en richting het vijandelijk doel kan. Hij wil deze aanval nog verfraaien door de bal over de doelman te stiften, maar zijn inzet gaat rakelings over. VIOS Beltrum probeert met een slotoffensief wat te forceren, maar krijgt slecht één goede mogelijkheid. Een prima aanval over de rechterkant wordt uiteindelijk in het strafschopgebied ingeschoten, maar deze inzet weet Luuk van Ham met een knappe reactie te keren en de rebound is ook voor Luuk. Na 95 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de bekeroverwinning voor BSC Unisson een feit.

Aankomend weekend komt BSC Unisson niet in actie, omdat het donderdagavond al heeft gespeeld. De eerst volgende (bekerwedstrijd) is op zondag 10 september om 14:00 uur, want dat komt FC ’t Centrum op bezoek in Boekelo. Of hoofdtrainer Michel Weiss moet nog bepalen om aankomende week een oefenwedstrijd te spelen.