BSC Unisson JO23-1 begint in de 4e divisie met een 3-0 nederlaag

Na een succesvolle eerste seizoenshelft, waarin BSC Unisson JO23-1 kampioen werd in de eerste klasse, was het tijd om een niveau hogerop te gaan. De formatie van trainer Arjan Wissink speelt na de winterstop in de 4e divisie en weet dat het een stuk lastiger zal zijn om wedstrijden te winnen. Verder valt de 4e divisie onder de A-categorie en dat betekent dat er niet meer doorlopend gewisseld hoeft te worden. Ook hoeven spelers die een gele kaart ontvangen niet meer tien minuten naar de kant. De eerste wedstrijd voor BSC Unisson JO23-1 was gelijk een pittige, want Rigtersbleek JO23-1 kwam op bezoek en dat was één van de hoogst geklasseerde teams in de 4e divisie voor de winterstop. Bij BSC Unisson ontbraken Niels Barels (vakantie), Dion Morsink (skileraar), Ilya Stemerdink (ziek) en Bart Scholten (knieblessure). Laatstgenoemde is begin januari geopereerd en zal lange tijd niet inzetbaar zijn. Uit de JO19-1 sloot Charlie Schreurs aan en uit de JO17-1 kwamen Niels Gerritsen en Bernd Haafkes om over voldoende manschappen te beschikken.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Daan Weterholt, 15.Chris Voerman, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 21.Pelle Wermer, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 11.Alexander Zivak en 19.Sven Oude Groen

Wissels:
2.Bernd Haafkes, 8.Niels Gerritsen, 9.Charlie Schreurs en 12.Jesse Hoi

Waar BSC Unisson voor de winterstop veel druk uitoefende op de defensies van de tegenstander, werd er nu bewust gekozen om wat in te zakken en de linies kort op elkaar te houden. Rigtersbleek had meer balbezit en probeerde met lange ballen de buitenspelers te lanceren. De verdediging van BSC Unisson stond echter goed en bleef vrij eenvoudig overeind. Wel kreeg Rigtersbleek in de eerste helft één grote kans en dat was na een onnodige fout van BSC Unisson. De middenvelder kon alleen op keeper Daan Weterholt af, maar die wist op zijn beurt zijn doel schoon te houden. Aanvallend kwam BSC Unisson er in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk uit en had het de betere mogelijkheden. Sven Oude Groen zag een rebound over het vijandelijk doel gaan en Pelle Wermer was enkele keren gevaarlijk. De eindpasses van Pelle was echter ondermaats en zodoende kon er niet afgewerkt worden. Met een 0-0 stand op het scorebord werd er gerust.
In de rust kwam Jesse Hinnen in de ploeg voor Alexander Zivak. Met dezelfde spelopvatting als in de eerste helft werd er afgetrapt. Na vijf minuten weet Rigtersbleek op voorsprong te komen als een afgeslagen bal vanaf een meter of twintig wordt binnengeschoten (0-1). Hierna hikt BSC Unisson op twee gedachten. Compact blijven en wachten op de kansjes die gaan komen of meer druk vooruitzetten. Vanaf de kant was het eerste het plan, maar meerdere jongens gingen uit de organisatie lopen en zodoende ontstond er meer ruimte voor Rigtersbleek JO23-1. Halverwege de tweede helft krijgt Rigtersbleek een penalty als dan met de handen een aanvaller van Rigtersbleek aantikt. De strafschop wordt benut en de wedstrijd is vanaf dat moment beslist. Dat Rigtersbleek JO23-1 in de slotfase de 0-3 nog weet te maken is alleen van belang voor de statistieken. Op basis van de eerste helft had er een resultaat ingezeten, maar gezien de tweede helft kan er ook geconcludeerd worden dat de nederlaag verdiend was.
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 uit in Hengelo bij Wilhelminaschool JO23-1. Deze wedstrijd begint al om 12:30 uur en gezien het feit dat FC Twente om 16:30 uur thuis moet spelen, komt BSC Unisson JO23-1 dit wel goed uit.