BSC Unisson JO23-1 begint 2024 met een nederlaag tegen het tweede elftal (1-3)

Op zondag 14 januari 2024 stond voor BSC Unisson JO23-1 de eerste oefenwedstrijd op het programma. Op Sportpark De Zweede werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld tegen het tweede elftal. Bij BSC Unisson JO23-1 waren er echter veel afwezigen. Bart Scholten heeft een knieoperatie ondergaan en zal langdurig uitgeschakeld zijn. Verder is Alexander Zivak herstellende van een oogoperatie, hadden Mees Oude Egberink en Guus van Aalst verplichtingen op het werk, was Ilya Stemerink een weekend weg en is Dion Morsink nog steeds in Oostenrijk om als skileraar te fungeren. Trainer Arjan Wissink had zodoende nog tien spelers ter beschikking. Matthijs Nagel is bij het eerste (na afwezigheid van een half jaar) net teruggekeerd uit Zuid-Afrika en werd bij de wedstrijdselectie gehaald om speelminuten te maken. Voor noodgevallen nam trainer Arjan Wissink zelf plaats op de reservebank. Het tweede elftal had het tegenovergestelde probleem, want zij hadden maar liefst zeven wissels ter beschikking.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

22.Daan Weterholt, 2.Chris Voerman, 12.Jesse Hinnen, 3.Jordy Wijnsma, 17.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 7.Matthijs Nagel, 10.Stan Weterholt, 21.Pelle Wermer (c)

18.Arjan Wissink

Op deze regenachtige zondag was BSC Unisson JO23-1 in de eerste twintig minuten heer en meester.  Binnen tien minuten weet Stan Weterholt na een goede individuele actie over de linkerkant de JO23-1 op een 1-0 voorsprong te zetten. Al snel zijn er meerdere kansen/mogelijkheden om de score te verdubbelen en zelfs al verder uit te lopen. Zo raakte Pelle Wermer de paal en zag Niels Barels een schot uiteenspatten op de lat. Na twintig minuten nam de druk van BSC Unisson JO23-1 wat af en kwamen de linies steeds verder uit elkaar te staan. Het tweede elftal ging goed om met deze ruimte en nam langzaam het initiatief over. Rick Zoetman was dichtbij de gelijkmaker, maar zag een inzet van ver net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Het 2e wist voor rust nog wel de gelijkmaker te maken. Een goed opgezette aanval door de as van het veld zorgde ervoor dat centrale verdediger Sjors Roescher oog in oog met Daan Weterholt kwam te staan en Sjors liet de doelman van JO23-1 kansloos (1-1). In de laatste fase voor rust liep het bij BSC Unisson JO23-1 totaal niet en dit hebben ze voor de winterstop zelden gehad. In plaats van de mouwen op te stropen werd er veel gemekkerd op elkander in dit kwam het spel allesbehalve ten goede.

In de rust werd de ontstane sfeer besproken en vol goede moed gingen dezelfde elf jongens de tweede helft het veld op. Bij het tweede elftal waren er logischer wijs een aantal wissels doorgevoerd. In de tweede helft is de wedstrijd redelijk in balans met een licht veldoverwicht voor het tweede elftal. Aan beide kanten zijn er een paar mogelijkheden en de grootste kans is voor Aron Odink van het tweede elftal, maar zijn schot gaat voorlangs. De vermoeidheid begint langzaam een rol te spelen bij de JO23-1 en bij het tweede elftal worden er nog enkele frisse krachten binnen de lijnen gebracht. Halverwege de tweede helft komt het tweede elftal op voorsprong als Aron Odink een bal over de uitkomende Daan Weterholt tikt. Net voor de doellijn toucheert Rick Zoetman deze bal nog en zet het tweede elftal op voorsprong. Een kwartier voor tijd wordt de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt en wederom is het Rick Zoetman van het tweede elftal. Hij ziet Daan Weterholt (keeper JO23-1) voor het doel staan en van grote afstand schiet Rick de bal knap in het doel (1-3). Bij BSC Unisson komt trainer Arjan Wissink in de slotfase nog binnen de lijnen voor Niels Barels, die een bal tegen het hoofd aan had gekregen. Ook had Joep Timmers zich nog snel omgekleed om de moegestreden Stan Weterholt te vervangen. Met een klein slotoffensief probeert BSC Unisson JO23-1 de spanning nog terug te brengen, maar de grootste kans is nog voor het tweede elftal. Luc Nibbelink neemt in het strafschopgebied te veel tijd en zo kan er nog net op tijd verdedigd worden.

Na 90 minuten voetballen floot de prima fluitende Mark Kremer voor de laatste keer. Een prima overwinning van het tweede elftal en de JO23-1 kan zichzelf vooral kwalijk nemen dat het in de openingsfase niet vaker scoorde en qua niveau daarna ver wegzakte. Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO23-1 haar eerste wedstrijd in de 4e divisie. Op Sportpark De Zweede komt dan DZC’68 JO23-1 uit Doetinchem op bezoek en er zal dan om 17:00 uur afgetrapt worden. De wedstrijdselectie zal dan gelukkig wat breder zijn en hopelijk weet de JO23-1 met een positief resultaat te starten aan de tweede seizoenshelft.