BSC Unisson JO19-1 wint door sterke tweede helft (5-1)

Op zaterdag 9 april moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers het op Sportpark De Zweede opnemen tegen Quick JO19-6. Voor BSC Unisson eindelijk weer een wedstrijd na 3 weken. Iedere keer liet de tegenstander het afweten en ook deze keer werd er een verzoek ingediend om te verplaatsen, maar daar werd niet op ingegaan. Bij BSC Unisson ontbraken Stan Weterholt en Bart Scholten vanwege ziekte en was Lex de Koning niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Voor hen werden Bram Klein Poelhuis en Daan Langenburg bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alexander Zivak, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Max Bayer, 8.Steven Luttikhedde, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Niels Barels

Wissels: 12.Bram Klein Poelhuis, 13.Dirk Wolff 14. Nino Peterinck en 15.Daan Langenburg

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en oefende gelijk veel druk uit op de defensie van Quick’20 JO19-6, maar het waren toch de gasten die op voorsprong kwamen. De snelle buitenspeler kreeg de bal in een counter mee en liet Niels van der Steeg met een lage schuiver kansloos. De thuisploeg ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg goede kansen. Dion Morsink had het op de heupen en was zijn directe tegenstander vaak te snel af. Ook onze nieuwe linksbuiten (Niels Barels) was goed bezig en draaide de tegenstander helemaal dol. BSC Unisson was dichtbij doelpunten, maar had in de eerste helft het geluk niet aan haar zijde. Een vrije trap van Mees Oude Egberink belandde op de lat en Max Bayer schoof de bal langs de keeper op de paal. Vlak voor rust denkt BSC Unisson op gelijke hoogte te komen, maar ziet deze treffer afgekeurd worden. De mee opgekomen Chris Voerman krijgt een afgemeten voorzet van Sem Weterholt en met een halve omhaal schiet Chris de bal in het zijnet. De grensrechter van Quick’20 JO19-6 heeft tot een ieder zijn verbazing buitenspel gezien en steekt de vlag de lucht in. De verder prima fluitende scheidsrechter ging hierin mee en keurde de prachtige goal van Chris Voerman af.

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker om vervolgens op zoek te gaan naar de winnende. Het is de ingevallen Nino Peterinck die met een prachtig stiftje na drie minuten in de tweede helft de gelijkmaker op het scorebord zet op aangeven van Guus van Aalst (1-1). Na een kwartier in de tweede helft is het Sem Weterholt die de Boekelose formatie op voorsprong zet. Aan de rechterkant is Dirk Wolff zijn directe tegenstander te snel af en hij bedient de mee opgekomen Sem bij de tweede paal die op zijn beurt geen fout maakt (2-1). Quick moet nu komen en geeft hierdoor veel ruimte weg en van die ruimte maakt BSC Unisson dankbaar gebruik. Op aangeven van Dion Morsink maakt Mees Oude Egberink er 3-1 van met een schot door de benen van de keeper. De ingevallen Daan Langenburg beslist de wedstrijd door een cornerbal van Alexander Zivak binnen te koppen (4-1). In de extra tijd maakt Ilya Stemerdink er nog 5-1 van na een mooie solo. Hij dribbelt vier spelers voorbij van Quick en weet vervolgens nog de keeper uit te kappen (5-1). Gezien de stand besluit de scheidsrechter er geen extra tijd bij te tellen en fluit hij na precies 90 minuten voetballen voor de laatste keer deze middag.

Aankomende zaterdag moet BSC Unisson de wedstrijd tegen KOSC inhalen. Deze wedstrijd ging aan het begin van deze competitie niet door i.v.m. corona bij de tegenstander. In Ootmarsum wordt aankomende zaterdag om 13:00 uur afgetrapt.