BSC Unisson wint overtuigend in Zenderen (2-6)

Op vrijdag 8 april stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen Zenderen Vooruit op het programma. In het programma stond deze wedstrijd eigenlijk op zondag 10 april op de planning. Aangezien in beide dorpen carnaval wordt gevierd, is in overleg besloten deze wedstrijd naar de vrijdagavond te verplaatsen. Bij BSC Unisson waren Pascal ter Meer en Michel ter Meer niet van de partij, omdat ze momenteel (nog) niet fit genoeg zijn. Hendrik Nijenhuis en Robert Roossink konden niet meespelen i.v.m. andere verplichtingen. In de wedstrijdselectie keerde daarentegen Huub Hassink weer terug van een schorsing.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 7.Dennis van Ommen, 11.Pelle Wermer, 14, Bram Klein Poelhuis, 15.Jesse Hinnen en 19. Coen Swidde

In de wetenschap dat de concurrenten van BSC Unisson voor de tweede periode later dit weekend nog in actie komen, was het van groot belang dat BSC Unisson met de volle winst zou terugkeren naar Boekelo om zo uitzicht op een eventuele tweede periode te behouden.

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en zette veel druk op de defensie van Zenderen. In de eerste tien minuten kregen spitsen Pim Ratering en Arjan Wissink beide een mogelijkheid, maar dit leverde nog niet het gewenste resultaat op. Na een kwartier voetballen komt de BSC Unisson op voorsprong gala Pim Ratering een bal over de keeper wipt op aangeven van Huub Hassink. Na een half uur wordt de marge verdubbeld als Arjan Wissink een afgemeten voorzet op Martijn Brinkman geeft die op zijn beurt de bal bij de eerste paal binnenschiet (0-2). Het enige gevaar van Zenderen was een vrije bal van twintig meter die op de deklat belandde.

Het eerste kwartier van BSC Unisson was wellicht het beste kwartier van het gehele seizoen. De ploeg van Michel Weiss kreeg veel ruimte en ging hier goed mee om. Een bal in de diepte werd door Arjan Wissink gecontroleerd en teruggelegd op de inlopende Martijn Brinkman die de 0-3 op het scorebord zette. Hierna maakte Pim Ratering er 0-4 van op aangeven van Martijn Brinkman. De mooiste van de middag kwam van de voet van Martijn Brinkman. Na een actie van Arjan Wissink kreeg Martijn Brinkman de bal teruggelegd en met veel gevoel schoot hij de bal in de bovenhoek (0-5). Arjan Wissink en Martijn Brinkman wisten elkaar deze avond dus goed te vinden met 3 assistent en 3 doelpunten. Na een uur spelen is het alweer raak. Pim Ratering is zijn directie tegenstander te snel af en bedient Arjan Wissink bij de tweede paal. Met een droge knal zet hij de 0-6 op het scorebord. Hierna zakte BSC Unisson wat weg en doet het zichzelf te kort door nog twee onnodige tegentreffers te incasseren. Na negentig minuten fluit de prima fluitende leidsman voor de laatste keer en is de overwinning een feit.

BSC Unisson kan de tweede periode nog pakken, maar komt hierin zelf niet meer in actie. Het eerste moet afwachten wat de concurrenten doen. Op Tweede Paasdag is de eerst komende wedstrijd voor BSC Unisson. Op Sportpark De Zweede is dan La Première te gast. Er wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.

Arjan Wissink