BSC Unisson JO19-1 verliest van SJO AZSV – AD’69 JO19-2 (2-3)

Op zaterdag 6 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de thuiswedstrijd tegen Aalten op het programma. Op sportpark De Zweede werd er om 13:00 uur afgetrapt en bij een overwinning kon BSC Unisson JO19-1 een mooie sprong op de ranglijst maken.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Alexander Zivak, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 19.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Leonardo Aksu

12.Tjeerd Overbeek, 13.Dirk Wolff, 14.Siep Roessink, 15.Rens Boerkamp en 16.Bart Scholten

Beide ploegen hielden elkaar gedurende de wedstrijd keurig in evenwicht. Het waren de gasten uit Aalten die op voorsprong kwamen. Rond de middenlijn werd een duel verloren en ook de tweede bal was voor de gasten. Met een lange bal wisten ze de spits in stelling te brengen en met een bekeken schuiver liet hij doelman Nino Peterinck geheel kansloos (0-1). Enkele minuten later weten zij de marge te verdubbelen als er niet goed wordt verdedigd bij een voorzet vanaf de zijkant (0-2). BSC Unisson weet echter weer terug te komen in de wedstrijd, want na 20 minuten legt de prima fluitende Ronnie Oosterkamp de bal op de stip na een overtreding op Dion Morsink. Vanaf 11 meter maakt Dion geen fout en zet de stand op 1-2. Gelijk na de aftrap krijgt BSC Unisson een flinke tegenvaller te verwerken, want de jagende Dion Morsink krijgt de bal tegen de arm aangeschoten en later in het ziekenhuis bleek dat deze gebroken was. Voor Dion kwam Bart Scholten binnen de lijnen. Bart laat in de eerste helft nog van zich horen, want na een fantastische aanname schiet hij de 2-2 tegen de touwen. Ook Niels Barels (kuiten) moet zich in de eerste helft nog laten vervangen en voor hem kwam Tjeerd Overbeek binnen de lijnen.

In de rust komen Rens Boerkamp en Siep Roessink in de ploeg voor Alessandro en Leonardo Aksu. Na vijf minuten voetballen in de tweede helft komt AZSV weer op voorsprong (2-3) en moet BSC Unisson weer op jacht naar de gelijkmaker. BSC Unisson krijgt hier een aantal mogelijkheden voor en de beste kans is voor Tjeerd Overbeek na een mooie combinatie door de as van het veld, maar zijn inzet mist overtuiging. In de slotfase richtte Aalten zich alleen nog maar op verdedigen en was het BSC Unisson dat de bal had. Het kreeg nog enkele cornerballen en vrije trappen, maar gescoord werd er niet meer. Een puntenverdeling was de beste afspiegeling van deze wedstrijd, maar dat gebeurde helaas niet.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 om 16:00 uur bij sv Delden JO19-1.