BSC Unisson JO19-1 wint bij DEO JO19-1 (2-3)

Op zaterdag 29 april moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers in Dijkhoek aantreden tegen DEO JO19-1. Deze wedstrijd zou al gespeeld worden op zaterdag 15 april, maar op verzoek van de tegenstander is deze wedstrijd verplaatst. Bij BSC Unisson ontbraken Dirk Wolff, Bart Scholten en Siep Roessink vanwege vakanties.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Alexander Zivak, 7.Stan Weterholt, 8.Rens Boerkamp, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Leonardo Aksu

12.Alessandro Aksu en 16.Niels Barels

De Boekelose formatie begon goed aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier tot twee keer toe dichtbij een voorsprong. Zowel Alexander Zivak als Guus van Aalst raakten de paal met een kopbal uit een standaardsituatie. Na een kleine twintig minuten is het wel raak na een mooie aanval die bij doelman Nino Peterinck begon. Met goed combinatiespel wordt uiteindelijk Alexander Zivak op de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld en zijn schot eindigt achter de doelman van DEO JO19-1 in het net (0-1). De thuisploeg moet het voornamelijk hebben van de snelle en sterke rechtsbuiten en via hem worden ze twee keer gevaarlijk. Eerst gaat een inzet voorlangs en vervolgens vindt hij de prima keepende Nino Peterinck op zijn pad. BSC Unisson moest hierna ook nog even verder met tien man, want Tjeerd OVerbeek kreeg een gele prent na een overtreding op zijn directe tegenstander. In de 37e minuut weet DEO JO19-1 alsnog gelijk te maken na geklungel achterin bij BSC Unisson. Guus van Aalst en Ilya Stemerdink speelden een prima wedstrijd, maar bij deze situatie mistten ze allebei de bal en zodoende was het een koud kunstje om af te ronden (1-1).

In de rust komen Niels Barels en Alessandro Aksu in de ploeg voor Tjeerd Overbeek en Leonardo Aksu. In de tweede helft gaat BSC Unisson JO19-1 op zoek naar een nieuwe voorsprong en deze komt er al snel. Op aangeven van Sem Weterholt kan Stan Weterholt aanleggen van een meter op 20 en zijn schot belandt in de kruising (1-2). Lang kan er van deze voorsprong niet genoten worden, want twee minuten later krijgt een middenvelder vrije doortocht door de as van het veld en zo is het al heel snel weer gelijk. Ook DEO krijgt een gele kaart en moet een tiental minuten met een mannetje minder verder. Na een dik uur voetballen is het de ingevallen Niels Barels die de trekker overhaalt en de bal aan de juiste kant van de paal in het zijnet ziet eindigen (2-3). DEO krijgt in het vervolg van de wedstrijd nog een cadeautje van de verder prima fluitende scheidsrechter. Alessandro Aksu krijgt bal in het strafschopgebied in het gezicht, maar dit wordt beoordeeld als een handsbal en dus een penalty. De strafschop wordt echter naast geschoten en zodoende blijft de voorsprong er. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd is het Stan Weterholt dat nog een uitgelezen mogelijkheid krijgt op een vierde Boekelose treffer, maar zijn stift mislukt en belandt naast het doel. Na 94 minuten voetballen wordt er voor de laatste keer gefloten en is de overwinning een feit.p>

Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO19-1 op Sportpark De Zweede in actie. SJO AZSV – AD ’69 JO19-2 uit Aalten komt dan op bezoek en er zal om 13:00 uur afgetrapt worden.