BSC Unisson JO19-1 verliest op De Zweede van vv Haaksbergen JO19-1 (1-6)

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen vv Haaksbergen JO19-1 op het programma. De gasten hadden tot op heden negen punten weten te halen uit drie wedstrijden. Bij BSC Unisson ontbraken Lex de Koning (gezondheidsproblemen) en Stan Weterholt (weekend weg). Thijs Bentvelsen studeert momenteel in Groningen, maar was bereid om naar Boekelo te komen voor deze wedstrijd. Op zaterdagochtend werd de JO17-1 afgelast en toen is nog besloten om Thomas van Ham en Martijn Jorritsma bij de wedstrijdselectie te halen. Dit mede omdat enkele jongens niet geheel fit waren of ziek waren geweest.

Opstelling BSC Unisson JO19-1: 

1.Niels van der Steeg, 2.Ilya Stemerdink, 3.Chris Voerman, 4.Thijs Bentvelsen, 5.Sem Weterholt, 6.Guus van Aalst(c), 7.Dirk Wolf, 8.Niels Barels,9.Max Bayer, 10.Dion Morsink en 11.Bart Scholten 

Wissels: 12.Steven Luttikhedde, 13.Thomas van Ham, 14.Mees Oude Egberink, 15.Alexander Zivak en 16.Martijn Jorritsma

Vorige week ging BSC Unisson keihard onderuit in Oldenzaal en vandaag was er een kans om sportieve revanche te nemen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en wist al snel enkele keren in het vijandelijk strafschopgebied te komen. Grote kansen leverde dit niet op, maar de defensie van Haaksbergen stond wel zo onder druk dat het cornerballen voor de Boekelose formatie opleverde. Haaksbergen moest het vooral hebben van de razendsnelle spitsen, maar deze werden in de eerste helft iedere keer weer afgestopt door Chris Voerman en Thijs Bentvelsen die beide in defensief opzicht een goede partij speelden. Uiteindelijk kwam Haaksbergen toch uit het niets op voorsprong. De linkerspits kreeg te veel ruimte van Ilya en zag zijn schot via de onderkant van de lat in het doel belanden (0-1). Hierna kreeg BSC Unisson nog enkele mogelijkheden, maar een kopbal van Max Bayer en een schot van Dion Morsink leverden niet het gewenste resultaat op.

In de tweede helft ging BSC Unisson vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker en was het vooral Bart Scholten die voor veel dreiging zorgde. Uit een counter maakte Haaksbergen de 0-2 en vanaf dat moment was het geloof bij BSC Unisson in een positief resultaat weg. De gasten liepen snel uit naar een 0-4 voorsprong. Tussendoor waren er wel aanvallen van BSC Unisson en na de 0-4 probeerde BSC Unisson ook zeker nog wel tot scoren te komen. De uitgelezen mogelijkheid kwam er ook toen Thomas van Ham gevloerd werd in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd netjes binnengeschoven door Guus van Aalst (1-4). In de slotfase wisten de gatsen nog twee keer met veel snelheid ons strafschopgebied binnen te stormen en doeltreffend af te ronden. Zodoende eindigde deze wedstrijd in een 1-6 nederlaag voor BSC Unisson. Na dik negentig minuten voetballen floot de prima fluitende Joost van Goor voor de laatste keer deze middag.

De komende twee weken komt de JO19-1 niet in actie. De competitie bestaat maar uit een tiental teams en toevallig heeft BSC Unisson JO19-1 twee vrije weekenden achter elkaar. De eerstkomende wedstrijd is op zaterdag 4 december. Hopelijk heeft de Sint dan een mooi cadeau voor ons en gaan de punten van Sparta Enschede mee naar Boekelo.

Arjan Wissink