BSC Unisson 1 speelt met 1-1 gelijk tegen UD Weerselo op een verlaten sportpark

Op zondag 14 november stond de thuiswedstrijd tegen UD Weerselo op het programma. Een wedstrijd die een week eerder werd afgelast vanwege een coronageval bij de tegenstander. De overheid heeft ons afgelopen week meerdere maatregelen opgelegd om de coronacijfers te doen dalen. Zo is er geen publiek meer welkom bij wedstrijden en moeten alle mensen die op De Zweede gebruik willen maken van de kleedruimtes of kantine een geldige QR-code laten zien. Het hoofdbestuur van BSC Unisson deed daar nog een schepje bovenop en besloot om de kantine helemaal te sluiten. Het gevolg was dat het afgelopen zondag wel heel rustig was op De Zweede.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman , 4.Jordy Wijnsma, 20.Willem Hoitzing, 15.Michel ter Meer, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 18.Julian Weber, 10.Arjan Wissink (c) en 17.Pim Ratering

Wissels:  3.Robert Roossink, 6.Hendrik Nijenhuis, 7.Pascal ter Meer, 14. Bram Klein Poelhuis en 19. Coen Swidde

Om 14:00 uur mocht Mick Sanberg als Pupil van de Week zijn kwaliteiten laten zien. De keeper van de JO10-2 keerde de inzet van de spits van UD Weerselo. Gezien zijn leeftijd mocht dit gelukkig wel doorgaan…..

De gasten hadden een duidelijk doel voor ogen; ze kwamen voor een resultaat naar Boekelo. Vanaf de eerste minuut zat UD er strak op en durfde het door te dekken op onze defensie. De ploeg van Michel Weiss had moeite om zich hier onderuit te voetballen en maakte veel verkeerde keuzes. UD Weerselo wist niet gelijk grote kansen te creëren, maar kreeg wel meerdere cornerballen. De thuisploeg kwam na tien minuten voetballen iets beter in de wedstrijd en vanaf dat moment ging het spel gelijk op. Aan beide kanten waren er meerdere kansen. Bij BSC Unisson had Pim Ratering een goede scoringskans, maar vond de keeper op zijn weg. In de rebound schoot Julian Weber de bal in het zijnet, terwijl er enkel nog een verdediger op de doellijn stond. Huub Hassink zag een schot geblokt worden en de rebound raakte hij verkeerd, maar Arjan Wissink probeerde met het hoofd nog wat van deze rebound te maken. Zijn inzet ging over. Aan de andere kant hadden de spitsen het vizier ook niet op scherp staan, want UD Weerselo kreeg enkele opgelegde kansen die normaal gesproken een doelpunt moeten zijn. Een aantal keren werd een voorzet volledig gemist, maar ook Luuk van Ham had enkele knappe reddingen. Vlak voor rust wordt er nog wel gescoord en is het BSC Unisson dat op voorsprong komt. Een vrije bal van Joep Timmers wordt met de punt van de schoen binnengetikt door Huub Hassink (1-0). Met deze stand op het scorebord wordt er ook gerust.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een wedstrijd die redelijk in balans is, maar met minder doelpogingen dan in de eerste helft. Na een kleine zeventig minuten voetballen komen de gasten uit Weerselo op gelijke hoogte. In het strafschopgebied van Luuk van Ham wordt een inzet van UD in eerste instantie geblokt, maar bij de rebound werd de bal in de korte hoek geschoven buiten bereik van Luuk (1-1). Na deze gelijkmaker was het BSC Unisson wat nadrukkelijker op jacht ging naar de overwinning dan UD Weerselo. Doch was UD Weerselo op de counter ook nog enkele keren gevaarlijk. BSC Unisson was nog het dichtste bij de winnende treffer. Martijn Brinkman zag een schot op de paal belanden en een kopbal van Arjan Wissink ging rakelings voorlangs. Na 92 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer op de stille Zweede.

Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel een juiste afspiegeling van deze wedstrijd. Beide teams hebben veel energie in de wedstrijd gelegd, maar zijn beiden te weinig aan het voetballen toegekomen. Volgende week zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij Victoria’28.