BSC Unisson 1 in doelpuntrijke wedstrijd te sterk voor Eilermark (6-5)

Op dinsdag 9 november was er een oefenwedstrijd tegen Eilermark ingepland. Eilermark kwam met een combinatie van spelers van het eerste elftal zaterdag en het eerste elftal zondag. Bij BSC Unisson was Hendrik Nijenhuis ziek en speelden Daan Wiggers en Pelle Wermer niet mee vanwege een blessure. Arjan Wissink werd uit voorzorg aan de kant gehouden om zo aankomende zondag tegen UD Weerselo wel in actie te kunnen komen. Verder ontbrak Frank Mosman aan de kant van BSC Unisson.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 3.Jeroen Assink , 4.Jordy Wijnsma, 17.Willem Hoitzing, 15.Michel ter Meer, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink(c), 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber, 9.Martijn Brinkman en 17.Pim Ratering

Wissels:  6.Robert Roossink, 7.Pascal ter Meer, 14. Bram Klein Poelhuis, 19. Coen Swidde

De thuisploeg begon fantastisch aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd Eilermark teruggedrongen op eigen helft en al snel waren de jongens van Michel Weiss trefzeker. Door goed druk te zetten maakte de centrale verdediger van Eilermark een fout. Martijn Brinkman kon alleen op het doel van de tegenstander af en wipt de bal bekwaam langs de uitkomende doelman (1-0). Binnen vijf minuten werd de marge verdubbeld door dezelfde Martijn Brinkman. Pim Ratering en Lennart Weber hadden een mooie combinatie aan de rechterkant en Pim kon vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen snijden. Hij bediende Martijn op maat en de 1-0 was een feit. BSC Unisson bleef druk zetten en de derde Boekelose treffer was er al binnen de tien minuten. Op aangeven van Julian Weber schoot Pim Ratering de 3-0 binnen. Ook Eilermark wist hierna het doel te vinden, maar dan wel aan de verkeerde kant. De centrale verdediger keek niet waar zijn eigen doelman stond bij een terugspeelbal. De bal werd buiten bereik van de doelman van Eilermark teruggespeeld (4-0). Eilermark kreeg steeds meer balbezit, maar grote kansen wisten de gasten uit Enschede niet te creëren.  BSC Unisson wist nog wel een keer te scoren in de eerste helft. Lennart Weber schoof de bal binnen op aangeven van Huub Hassink (5-0). Net voor rust leek een zesde treffer van BSC Unisson ook nog in de maak, maar Huub Hassink zag zijn inzet van dichtbij overgaan.

In de tweede helft werd er aan beide kanten veel gewisseld en dit kwam het spel niet ten goede. Het werd een rommelige wedstrijd waar goed voetbal ver te zoeken was. Wel vielen er ook in de tweede helft veel doelpunten. Binnen een minuut was het BSC Unisson dat (al)weer wist te scoren. Een cornerbal van Pascal ter Meer werd binnengekopt door Huub Hassink (6-0). Hierna was het echter de beurt aan Eilermark om trefzeker te worden. Binnen vijf minuten wisten de gasten drie keer trefzeker te zijn. Bij standaardsituaties werd er niet adequaat genoeg verdedigd en was Luuk van Ham niet de baas in het strafschopgebied. Met een 6-3 tussenstand op het scorebord kwam de wedstrijd weer in evenwicht en werd er vooral op het middenveld gevoetbald. Een kwartier voor tijd is de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Luuk van Ham neemt een bal niet goed aan en zodoende kon de doorgelopen spits de bal in een leeg doel schuiven (6-4). Hierna komt BSC Unisson even aan het wankelen. De 6-5 valt in de 89ste minuut en hierna is Eilermark niet meer bij machtte om de gelijkmaker te maken.

De eerste helft was BSC Unisson heer en meester op het veld en in de tweede helft maakt BSC Unisson het zich onnodig moeilijk door persoonlijke fouten. Aankomende zondag komt UD Weerselo op bezoek op De Zweede. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, want anders moet BSC Unisson zelfs naar beneden kijken op de ranglijst en de 4e KLASSE A. Op De Zweede wordt op zondag 14 november om 14:00 uur afgetrapt.