BSC Unisson in oefenwedstrijd met 4-1 te sterk voor vv Rietmolen

Vorige week dinsdag speelde BSC Unisson haar eerste oefenwedstrijd van 2023 tegen Sportclub Enschede en deze wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning. Op donderdag 26 januari kwam vv Rietmolen op bezoek op sportpark De Zweede. Bij BSC Unisson waren Joep Timmers en Robert Roossink op wintersport en was Pim Ratering ziek. Verder kampte Lennart Weber met een blessure en was hij tegen de Rietmolen ook niet inzetbaar. In verband met de afwezigen was Michel Tieberink uit het tweede elftal bij de wedstrijdselectie gehaald. Verder was er voor trainer Michel Weiss goed nieuws uit de lappenmand, want zowel Luuk van Ham als Hendrik Nijenhuis waren weer inzetbaar. Afgelopen week heeft er ook een gesprek plaatsgevonden met Rens Boerkamp en die maakt per direct de overstap van de JO19-1 naar het eerste elftal.

1.Luuk van Ham, 14.Bram Klein Poelhuis, 4.Jeroen Assink, 19.Dennis van Ommen, 3.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink en 10.Arjan Wissink ©

21.Dave Voogtsgeerd, 6.Hendrik Nijenhuis, 15.Matthijs Nagel, 17.Michel Tieberink en 18.Julian Weber

BSC Unisson probeerde veel druk te zetten op de laatste linie van de Rietmolen, maar de afstanden waren te groot om hierdoor in balbezit te komen. De Rietmolen kon zodoende van achteruit opbouwen, maar hanteerde veelvuldig de lange bal van achteruit en werd hier enkele keren gevaarlijk door. BSC Unisson speelde in balbezit rustig rond en kreeg na tien minuten een grote kans om op voorsprong te komen. Arjan Wissink stuurt Mick Koenderink de diepte in en Mick bedient de meegekomen Pascal ter Meer, maar zijn inzet stuit op de doelman van de Rietmolen. Halverwege de eerste helft is het wel raak als Pascal ter Meer voorgeeft na een mooie aanval over de linkerkant. Zijn voorzet wordt door Willem Hoitzing ingeschoten, maar de keeper van de Rietmolen weet in eerste instantie nog redding te brengen. Op de rebound van Willem is de doelman echter kansloos (1-0). Na ruim een half uur voetballen weet de formatie van Michel Weiss op een 2-0 voorsprong te komen als Arjan Wissink een vrije trap van Mick Koenderink binnenkopt. Tussendoor krijgt Rietmolen nog enkele goede kansen, maar de aanvallers van de gasten hebben het vizier vandaag niet op scherp staan. Daarentegen had de voorsprong van BSC Unisson ook groter kunnen zijn in de eerste helft. Willem Hoitzing wist de paal nog een keer te raken en er was nog een goede kans voor Pascal ter Meer. Een minuut voor rust weet Rietmolen een cadeautje van de defensie van BSC Unisson uit te pakken. In de opbouw wordt er slordig omgegaan met het balbezit en zodoende kan de rechter vleugelaanvaller alleen richting het doel van Luuk van Ham. Met een lage schuiver zet hij een 2-1 ruststand op het bord.

In de rust komen Dave Voogtsgeerd, Michel Tieberink en Matthijs Nagel in de ploeg voor Luuk van Ham, Rens Boerkamp en Jeroen Assink.

In de tweede helft krijgt BSC Unisson steeds meer veldoverwicht en dit heeft voornamelijk te maken met het conditionele verschil tussen beide ploegen. Na ongeveer uur voetballen krijgt BSC Unisson de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer naar twee te brengen. Na een mooie aanval wordt Mick Koenderink in het strafschopgebied naar beneden getrokken en wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip. Het is Arjan Wissink die achter de bal plaatsneemt en geen fout maakt (3-1). Rietmolen wordt in de tweede helft nog eenmaal gevaarlijk, maar een afstandsschot spat uiteen op de lat. De scheidsrechter had een tweede strafschop kunnen toekennen na een overtreding op Willem Hoitzing, maar besloot dit niet te doen. Een paar minuten later is het de keeper van Rietmolen die in het strafschopgebied Arjan Wissink aantikt en wederom gaat de bal op de stip. Arjan Wissink gunt de bal deze keer aan Huub Hassink en ook hij maakt vanaf de stip geen fout (4-1). Hierna zijn er nog een aantal goede mogelijkheden, maar wordt er niet altijd het overzicht behouden. Ook moest de scheidsrechter nog een rode kaart trekken voor de Rietmolen na een smerige overtreding op Mick Koenderink. In een overleg werd besloten dat de Rietmolen het laatste kwartier een andere speler mocht inbrengen voor de uit het veld gestuurde speler. De van een blessure teruggekeerde Hendrik Nijenhuis kreeg nog een grote kans, maar stuitte op de doelman; waar hij wellicht beter had kunnen afspelen op één van de twee vrijstaande teamgenoten. Na precies 90 minuten floot de prima fluitende leidsman voor de laatste keer deze avond.

Dit weekend wordt er zondagochtend een training afgewerkt, zodat eenieder in de gelegenheid is om naar de Grolsch Veste te gaan voor Twente-Feyenoord. Aankomende dinsdag wordt er nog één keer geoefend (DTC’07 thuis om 20:00 uur) alvorens volgende week de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Eibergen.