BSC Unisson lijdt onnodige oefennederlaag bij De Tubanters (3-1)

Op dinsdag 30 augustus stond voor de selectie van Michel Weiss weer een oefenwedstrijd op het programma. In Enschede werd er om 20:30 uur afgetrapt tegen De Tubanters. Een tegenstander waar BSC Unisson vorig seizoen bij in de competitie zat en destijds twee keer van het veld afliep met een overwinning. Op donderdag 1 september wil de technische staf de definitieve selectie bekend maken, dus bij deze wedstrijd was (bijna) de volledige voorselectie aanwezig.

1.Luuk van Ham (46′ 21.Dave Voogtsgeerd), 6.Hendrik Nijenhuis (46′ 15.Michel Tieberink), 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel (70′ 18.Julian Weber), 9.Martijn Brinkman (46′ 12.Huub Hassink), 19.Dennis van Ommen (46′ 16.Lennart Weber), 7.Pascal ter Meer (46′ 3.Robert Roossink), 14.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering (65′ 11.Pelle Wermer) en 10.Arjan Wissink ©

De Boekelose formatie begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al snel enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Zo stuitte Pim Ratering op de doelman van De Tubanters en schoot Arjan Wissink de rebound net over. Hierna was er een goede kans voor Mick Koenderink na een mooie aanval van BSC Unisson. Mick deed eigenlijk weinig verkeerd, maar de jonge doelman van De Tubanters redde knap. Ook De Tubanters werd enkele keren gevaarlijk, maar dan voornamelijk door fouten van BSC Unisson.  Na een half uur spelen komt De Tubanters op voorsprong als de rechterspits aan de rechterkant kan doorbreken. Hij komt naar binnen en de bal belandt een beetje vanuit de kluts in het doel (1-0). Hierna zijn er tot aan de rust aan beide kanten nog goede mogelijkheden, maar vooral de aanvallers van BSC Unisson hebben het vizier niet op scherp staan. Als de helft van de kansen er in de eerste helft waren ingegaan dan was de ploeg van Michel Weiss met een 5-2 voorsprong gaan rusten.

In de rust worden veel nieuwe krachten binnen de lijnen gebracht en wordt de formatie gewijzigd. Met deze aanpssingen wordt het veldspel er bij BSC Unisson niet beter op. Niet dat de wissels niet goed invallen, maar veel spelers zijn zoekende in welke zone zij exact moeten spelen. Toch komt BSC Unisson na een uur spelen op gelijke hoogte. Een cornerbal genomen door Mick Koenderink wordt bij de tweede paal hard binnengekopt door Arjan Wissink (1-1). Na de gelijkmaker gaan beide ploegen op zoek naar de voorsprong en zijn er aan beide kanten mogelijkheden. De Boekelose formatie is vooral slordig in de laatste passes en de thuisploeg loert op de counter. Uit twee counters weten zij een één-op-één situatie met de ingevallen keeper Dave Voogtstgeerd te creëren. Beide keren weet de ingevallen aanvaller Dave kansloos achter te laten en zodoende dus een 3-1 tussenstand op het scorebord te noteren. BSC Unisson zet nog wel aan, krijgt nog kansen, maar weet niet meer te scoren. BSC Unisson speelde vandaag tegen een sterke tegenstander, maar als het vandaag in de eerste helft haar kansen had afgemaakt dan had het een hele andere wedstrijd kunnen spelen.

Aankomende vrijdag speelt BSC Unisson haar laatste oefenwedstrijd alvorens het zondag aan de beker begint met een uitwedstrijd bij Lochuizen. Vrijdagavond wordt er om 19:00 uur afgetrapt voor de Feestwedstrijd tegen FC De Rebellen met een niet onbealngrijke derde helft. Een ieder is vrijdagavond welkom op Sportpark De Zweede.