BSC Unisson JO19-1 verliest in doelpuntrijk duel van TVO/Hoeve JO19-1 (3-4)

Na twee vrije weekenden stond er op zaterdag 22 oktober weer een oefenwedstrijd voor BSC Unisson JO19-1 op het programma. TVO/Hoeve JO19-1 was bereid om naar De Zweede te komen voor een oefenwedstrijd. Toevallig werd vorige week bekend dat wij hen ook nog gaan treffen in de competitie, maar beide teams hadden er geen problemen mee om een oefenwedstrijd af te werken. Bij BSC Unisson stond de eerste helft Quint ter Lindert in de goal, omdat Niels van de Steeg een weekend weg was. In de tweede helft zou Alexander Zivak (beter bekend als Noppert) het keeperstenue aantrekken, omdat Quint nog een wedstrijd had met de JO17-1. Verder kon de technische staf deze middag niet beschikken over Stan Weterholt die een dagje weg was. In de wedstrijdselectie waren Alessandro en Leonardo Aksu wel opgenomen. Beide jongens trainen nu al meerdere weken mee.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 8.Niels Barels, 7. Alexander Zivak, 10.Mees Oude Egberink, 11.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

12.Dirk Wolff, 13.Leonardo Aksu, 14.Siep Roessink en 15.Alessandro Aksu

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en zette vanaf de eerste minuut veel druk. Dit leverde in de tweede minuut al de eerste treffer van de middag op als de verdediger van TVO/Hoeve JO19-1 de bal te kort terugspeelt op z’n keeper. Dion Morsink komt hierdoor oog in oog met de doelman en schuift de bal beheerst binnen (1-0). Na de vroege openingstreffer was er nog een schot van Niels Barels uit de tweede lijn. Zijn inzet werd met pijn en moeite gekeerd door de doelman van TVO/Hoeve JO19-1. TVO/Hoeve hanteerde enkel en alleen de lange bal en gokte op hun snelle en fysiek sterke aanvallers. In de twintigste minuut werd het uit het niets 1-1 als de linkerspits de achterlijn haalt en de rechterspits bij de tweede paal bedient (1-1). Voorafgaand werd hier door een breedtebal onnodig balverlies geleden op het Boekelose middenveld. Na een half uur spelen krijgt BSC Unisson weer een grote kans om op voorsprong te komen. Rens Boerkamp passeert meerdere tegenstanders en wordt in het strafschopgebied aangetikt. De scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen en het is Rens Boerkamp zelf die de bal tegen de touwen schiet (2-1). Vlak voor rust weet TVO/Hoeve JO19-1 echter weer op gelijke hoogte te komen door een kopie van de eerste goal (2-2). Gedurende de eerste helft was Arjan Wissink al genoodzaakt om twee wissels door te voeren. Niels Barels haakte na een kwartier spelen af met een wreefblessure en halverwege de eerste helft moest Guus van Aalst vervangen worden, omdat hij door de enkel was gegaan. Voor hen kwamen Dirk Wolf en Leonardo Aksu binnen de lijnen.

Aan het begin van de tweede helft kwamen ook Alessandro Aksu en Siep Roessink binnen de lijnen. Voor hen maakten Quint te Lindert en Bart Scholten plaats. in de tweede helft ging het tempo wat omlaag en nam het aantal foutieve passes toe. Het zijn de gasten uit Beckum/Hoeve die in de tweede helft als eerst weten te scoren en de 2-3 weten te maken. Door een goede actie over de linkerkant van Dirk Wolf is het Dion Morsink die de voorzet van Dirk kan promoveren tot doelpunt (3-3). Hierna waren er nog enkele goede mogelijkheden voor BSC Unisson om weer op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet op scherp. Zo mocht vrijetrappenspecialist Mees Oude Egberink twee keer aanleggen vanaf een mooie afstand, maar helaas zonder succes. Ondertussen wist TVO/Hoeve JO19-1 op de counter ook nog enkele keren gevaarlijk te worden, maar vonden zij onze Noppert (Alexander Zivak) op hun weg. Uiteindelijk weet TVO/Hoeve JO19-1 uit één van de counters wel te scoren (3-4). BSC Unisson probeerde hierna nog een slotoffensief in te zetten, maar gescoord werd er niet meer.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson haar volgende wedstrijd. Barbaros JO19-1 komt aankomende zaterdag op bezoek in Boekelo voor de eerste wedstrijd van de tweede fase. Op Sportpark De Zweede wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.