BSC Unisson boekt sensationele overwinning op UDI (3-2)

Het eerste elftal van BSC Unisson stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen UDI op vier punten. Tegen FC Eibergen werd gelijkgespeeld, tegen Rood Zwart werd er verloren en vorige week werd er in en tegen Rekken gewonnen. UDI had daarentegen de maximale score nog na drie speelronde. Voor de ploeg van Michel Weiss was dus een overwinning cruciaal om aan te kunnen sluiten bij de bovenste ploegen. Vorige week kampten Robert Roossink, Hendrik Nijenhuis en Pim Ratering nog met blessures, maar zij konden allen weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. Er waren twee afwezigen voor de wedstrijd tegen UDI. Pascal ter Meer zat ziek thuis en Dave Voogtsgeerd is nog op vakantie. Vanwege de afwezigheid van Dave Voogtsgeerd was Jelle Koreman weer bij de wedstrijdselectie gehaald om als wisselkeeper op de bank plaats te nemen.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 14.Bram Klein Poelhuis, 8.Joep Timmers, 4.Jeroen Assink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

Wissels:

3.Robert Roossink, 6.Hendrik Nijenhuis, 16.Lennart Weber, 18.Julian Weber, 19.Dennis van Ommen en 21.Jelle Koreman

BSC Unisson begon erg slordig aan de wedstrijd tegen UDI. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, ballen werden niet goed ingespeeld en veel duels werden verloren. De gasten uit Enschede maakten hier ook dankbaar gebruik. In de vijfde minuut wordt er op het Boekelose middenveld knullig balverlies geleden en UDI schakelde snel. In twee instanties wist de spits van UDI de bal tegen de touwen te krijgen (0-1). Tot overmaat van ramp weet UDI in de elfde minuut een tweede treffer te maken na wederom onnodig balverlies aan BSC Unisson zijde. Een voorzet wordt niet goed verwerkt en de inlopende middenvelder schiet de bal hard achter Luuk van Ham. BSC Unisson gaat hierna wel op jacht naar de gelijkmaker, maar heeft het geluk niet aan haar zijde. Het krijgt wel meerdere cornerballen, maar weet hier niet gevaarlijk uit te worden. Martijn Brinkman en Pim Ratering kregen beide in de eerste helft nog een schietkans, maar deze schoten misten beide kracht. UDI leunt met een 2-0 voorsprong meer achterover en probeert met lange ballen de ruimte te benutten achter de defensie van BSC Unisson en krijgt voor de rust nog een goede kans, maar deze inzet gaat over. Vlak voor rust valt bijna de aansluitingstreffer voor BSC Unisson. Pim Ratering komt gevaarlijk in het strafschopgebied, maar ziet zijn inzet geblokt worden. Vervolgens wil Pim de bal op de vrijstaande Arjan Wissink spelen, maar hier weet de keeper nog net tussen te komen. Zodoende wordt er met een teleurstellende 0-2 ruststand gerust.

Huub Hassink en Willem Hoitzing proberen de bal te veroveren van de aanvoerder van UDI.

In de rust werd besproken wat er misging in de eerste helft, maar ook vooral wat er beter moest om aanspraak te maken op een goed resultaat vandaag. Om meer energie in de ploeg te krijgen wordt Hendrik Nijenhuis in het veld gebracht voor Matthijs Nagel. In de tweede helft blijft BSC Unisson jagen op de aansluitingstreffer, maar heeft het geluk niet aan haar zijde. Inzetten van Willem Hoitzing, Huub Hassink en Pim Ratering gaan allemaal recht op de keeper af, die deze ballen vrij eenvoudig kan pakken. Met het inbrengen van Robert Roossink en Julian Weber voor Mick Koenderink en Willem Hoitzing probeert de technische staf van BSC Unisson wat te forceren. Een kwartier voor tijd krijgt een UDI een goede mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar met een knappe redding houdt Luuk van Ham zijn ploeg in de race. In de 79e minuut krijgt BSC Unisson de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer als een verdediger van UDI in het strafschopgebied valt en daarbij de bal met de hand toucheert. De scheidsrechter twijfelt geen moment en wijst naar de strafschopstip. Robert Roossink faalt niet en stuurt de keeper de verkeerde hoek in (1-2).

Robert Roossink die vanaf de strafschopstip de 1-2 op het scorebord zet.

Met nog tien minuten op de klok strijdt BSC Unisson met vijf aanvallers voor een goed resultaat. Ondertussen slaat de vermoeidheid bij UDI toe en richtten zij zich alleen nog maar op verdedigen. In de 88e minuut is het de ingevallen Julian Weber die vanaf de zijkant besluit te schieten. Zijn schot mist wat kracht en lijkt hierdoor een eenvoudige prooi voor de doelman van UDI, maar deze laat de bal echter los. Robert Roossink is er als de kippen bij en glijdt de bal met z’n bovenbeen in het lege doel (2-2). De verslagenheid bij UDI is groot en bij BSC Unisson heerst het gevoel dat er nog een overwinning inzit en deze komt er ook. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd gooit Bram Klein Poelhuis de bal vanaf de rechterflank voor het doel op het hoofd van Arjan Wissink die de bal diagonaal terug kopt in het zijnet van het doel (3-2). De ontlading bij BSC Unisson is groot en vervolgens was er nog de taak om in de vier minuten extra tijd stand te houden. Dit lukte vrij eenvoudig en na 94 minuten voetballen was de sensationele overwinning een feit. Ondanks het matige veldspel is het eerste elftal van BSC Unisson er wel in blijven geloven en er voor blijven gaan. De uitdrukking “geluk moet je afdwingen” gaat hier dan misschien wel op….

Vreugde na de winnende 3-2 van Arjan Wissink in de voorlaatste minuut.

Aankomend weekend komt BSC Unisson niet in actie in competitieverband. Wel staat er een bekerwedstrijd op het programma en niet zomaar eentje. Op zaterdag 22 oktober staat BSC Unisson – DOS’37 op het programma. De ploeg uit Vriezenveen kwam vorig seizoen nog uit in de 1e klasse, maar degradeerde naar de 2e klasse. In het huidige seizoen wisten zij al hun wedstrijden nog te winnen. Het zal voor BSC Unisson lastig worden om een ronde verder te komen, maar zoals tegen UDI al is bewezen; de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Op Sportpark De Zweede wordt er op zaterdag 22 oktober om 17:00 uur afgetrapt.