BSC Unisson strijdend ten onder tegen DOS’37 (2-3)

Het eerste elftal van BSC Unisson speelde op zaterdag 22 oktober op Sportpark De Zweede tegen DOS’37 uit Vriezenveen in de tweede ronde van de beker. De tegenstander is een team dat uitkomt in de 2e klasse zaterdag en daarom werd de wedstrijd op zaterdagmiddag om 17:00 uur gespeeld. DOS’37 wist in de tweede klasse al haar wedstrijd tot dusver nog te winnen, dus de formatie van Michel Weiss en Han Dijks konden hun borst nat maken.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

5.Matthijs Nagel, 14.Bram Klein Poelhuis, 18.Julian Weber en 19.Dennis van Ommen

BSC Unisson speelde in de eerste helft in een 4-4-2 systeem en zakte ver terug om achterin zo weinig mogelijk ruimte weg te geven aan de behendige spelers van DOS’37. In balbezit hadden de spelers van BSC Unisson te veel balcontacten nodig en werd er vaak al snel weer balverlies geleden. Na ongeveer tien minuten kwamen de gasten uit Vriezenveen op voorsprong na een snelle uitbraak. Het was één van de sporadische momenten dat BSC Unisson in de aanval was in de eerste helft en daar de bal verloor. In de omschakeling wordt de linksbuiten van DOS’37 gelanceerd en oog in oog met Luuk van Ham faalt hij niet (0-1). BSC Unisson weet in de eerste helft tot één doelpoging te komen en dat was een schot uit de tweede lijn van Arjan Wissink wat naast ging. Een kwartier voor de rust weet DOS’37 de marge te verdubbelen door een discutabel doelpunt te maken. Bij een steekpasses staat de aanvaller van DOS’37 buitenspel, maar de scheidsrechter neemt het vlagsignaal van Frank Hegeman niet over. De bal wordt vervolgens in de korte hoek binnengeschoten (0-2). Er wordt door BSC Unisson in de eerste helft wel hard gewerkt, maar in balbezit is het allemaal te slordig om zelf tot kansen te komen.

In de rust wordt er overgestapt naar een 4-3-3 formatie en wordt afgesproken om wat verder van de eigen goal af te spelen. Arjan Wissink bleef achter in de kleedkamer en voor hem kwam Julian Weber binnen de lijnen. In de 52e minuut weet BSC Unisson de aansluitingstreffer te maken na een mooie en snelle combinatie is het Pim Ratering die allen voor de doelman komt en de bal binnenschuit (1-2). Dit doelpunt geeft de Boekelose formatie weer wat vertrouwen en er komen al snel meerdere mogelijkheden voor BSC Unisson. DOS’37 laat zich op meerdere fronten aftroeven en had in de rust twee van hun betere spelers uit de eerste helft gewisseld. Twintig minuten voor tijd wordt het harde werken beloond en is het opnieuw de sterk spelende Pim Ratering die tot scoren weet te komen (2-2). Na de gelijkmaker kan het beide kanten op, maar lijkt het erop dat we strafschoppen moeten gaan nemen om een winnar te bepalen. Een paar minuten voor tijd weet DOS’37 echter te voorkomen dat ze strafschoppen moeten gaan nemen. Na een goede actie over de rechterkant is het de ingevallen middenvelder die voor DOS’37 weet te scoren (2-3). In een alles of niets offensief is BSC Unisson nog twee keer dichtbij een derde treffer. Eerst is het Pim Ratering die de bal uit de draai op de paal ziet belanden en in de laatste minuut kopt Jeroen Assink een cornerbal net over. Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de uitschakeling van BSC Unisson een feit. Desondanks kon BSC Unisson met een opgeheven hoofd van het veld aflopen, want er is tot de laatste minuut gestreden en verliezen van dit DOS’37 is geen schande.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson in Enschede tegen De Tubanters. Op Sportpark Het Diekman wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.