BSC Unisson in de slotfase voorbij Fleringen (2-1)

Op zondag 20 maart stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen Fleringen op het programma. Na drie gelijke spelen was een overwinning zeer wenselijk voor het eerste elftal van BSC Unisson om zo een goede uitgangspositie op de nacompetitie voor promotie te behouden. Willem Hoitzing (blessure), Pascal ter Meer (ziek) en Michel ter Meer (ziek) waren niet beschikbaar en daarnaast deed Coen Swidde bij het tweede elftal mee. Willem Hoizting nam een verantwoordelijke taak op zich, want hij fungeerde deze middag als omroeper en deed dit voortreffelijk. De volgende namen van BSC Unisson mocht hij omroepen.

1.Luuk van Ham, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 18.Julian Weber, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 5.Daan Wigger, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Pelle Wermer, 14.Bram Klein Poelhuis en 20.Dennis van Ommen

Om 14:00 uur werd er deze middag voor de eerste keer afgetrapt op De Zweede. Het was Sam Rozema die als Pupil van de Week het goede voorbeeld gaf en alle spelers van Fleringen voorbij dribbelde en vervolgens doeltreffend afrondde. Hierna mocht Fleringen aftrappen en gingen beide ploegen op jacht naar een overwinning om in de top van de ranglijst te komen/blijven. BSC Unisson gaf in de eerste helft weinig weg. Fleringen moest het vooral hebben van standaardsituaties en wist uit een counter één echte kans te creëren, maar gelukkig raakte de spits van Fleringen deze bal verkeerd. De thuisploeg kreeg de betere mogelijkheden in de eerste helft. Arjan Wissink zag een inzet uit de hoek worden gehaald door de keeper van Fleringen en een kopbal van Pim Ratering werd door diezelfde doelman gevangen. Schoten van Lennart Weber en Martijn Brinkman uit de tweede lijn leverden ook niet het gewenste resultaat op. Hierdoor stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft kreeg BSC Unisson een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. De centrale verdediger speelde de bal te kort terug en zodoende kan Arjan Wissink vanaf de zijkant richting doel. Een andere verdediger wist nog net een scoringskans te voorkomen en tikte de bal over de achterlijn. Na vijf minuten spelen in de tweede helft krijgt BSC Unisson de grootste kans om op voorsprong te komen. Pim Ratering wordt in het strafschopgebied aangetikt door de doelman van Fleringen en de scheidsrechter wijst resoluut naar de strafschopstip. Robert Roossink neemt plaats achter de bal en maakt geen fout (1-0). Na deze voorsprong probeert Fleringen meer druk te zetten op de defensie van BSC Unisson, maar het is de thuisploeg dat de betere kansen krijgt. Na een uur spelen lijkt BSC Unisson de marge te verdubbelen. Een cornerbal van Julian Weber wordt bij de tweede paal vanaf de achterlijn door Arjan Wissink voor het doel gekopt en vervolgens door Robert Roossink binnengeschoten. De grensrechter steekt echter vlag in de lucht voor een achterbal en zodoende gaat deze Boekelose treffer niet door. Na afloop van de wedstrijd wordt door meerdere mensen van Fleringen toegegeven dat deze bal niet uit is geweest. Met een marge van één blijft het spannend en de teleurstelling bij BSC Unisson is groot als Fleringen twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte komt. In de opbouw wordt er onnodig balverlies geleden en Fleringen maakt hier dankbaar gebruik van. De linksbuiten van Fleringen wordt weggestuurd en bedient de lange spits op maat. Met een geplaatste kopbal laat hij Luuk van Ham kansloos en is de 1-1 een feit. Trainer Michel Weiss probeert met frisse krachten een tweede voorsprong te forceren. Hij brengt Hendrik Nijenhuis, Bram Klein Poelhuis en Daan Wiggers binnen de lijnen voor Joep Timmers, Lennart Weber en Julian Weber. De wil en de strijdlust bij BSC Unisson op weer op voorsprong te komen is er zeker, maar te vaak is het in de laatste fase te slordig om tot echte kansen te komen. Zonder dat Fleringen echte kansen weet te creëren, lijkt een voorsprong van de bezoekers er eerder aan te komen dan van de thuisploeg. Waar de voorgaande twee wedstrijden het kwartje niet naar Boekelose kant viel, was dat vandaag wel het geval. Vijf minuten voor tijd neemt Martijn Brinkman een cornerbal en deze wordt bij de tweede paal hard binnengekopt door Arjan Wissink (2-1). In de resterende minuten is er nog maar één motto: “Weg met die bal!” De gasten kregen nog enkele standaardsituaties, maar Luuk van Ham hield zijn doel leeg en bokste nog enkele ballen uit de vijfmeter. Na 93 minuten voetballen floot de prima fluitende scheidsrechter Wiegerink voor de laatste keer en was de overwinning voor BSC Unisson een feit. Het voetballen was niet altijd hoogstaand, maar als collectief is er hard gewerkt en het harde werken werd deze keer beloond. Logischer wijs is deze overwinning na de tijd met elkaar gevierd en zelfs zo goed dat enkele gezichten die het normaal niet lang volhouden in de derde helft er nu ook lang bij waren.

Op zondag 27 maart gaat BSC Unisson op bezoek bij EMOS. Mocht de ploeg van Michel Weiss deze lastige uitwedstrijd weten te winnen dan doet het goede zaken voor een plek in de top vijf. In Enschede wordt aankomende zondag om 14:00 uur afgetrapt.