BSC Unisson JO19-1 speelt in de slotfase gelijk bij Sparta Enschede (2-2)

Afgelopen zaterdag stond er voor BSC Unisson JO19-1 eindelijk weer een wedstrijd op het programma. De voorgaande twee weekenden was de JO19-1 vrij, omdat er meerdere teams uit de competitie waren gegaan. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede JO19-3 kon er niet getraind worden vanwege de opgelegde maatregelen van de overheid. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Lex de Koning, Stan Weterholt en Guus van Aalst vanwege blessures. Al deze heren waren wel mee om te kijken. Dion Morsink moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan i.v.m. een griepje.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman(c), 4.Jordy Wijnsma, 5.Sem Weterholt, 6.Steven Luttikhedde, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels, 9.Jesse Hinnen, 10.Joep Timmers en 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Ilya Stemerdink, 14.Dirk Wolf en 15.Alexander Zivak

De Boekelose formatie begon goed aan de ontmoeting met Sparta Enschede JO19-3. Op het hoofdveld in Enschede was het BSC Unisson dat van achteruit opbouwde en al snel enkele mogelijkheden wist te creëren. De grootste kans was er na tien minuten spelen voor Jesse Hinnen. Op aangeven van Steven Luttikhedde krijgt hij in het strafschopgebied een goede scoringskans, maar zijn inzet spat uiteen op de paal. Sparta wordt ook enkele keren gevaarlijk en dit komt voornamelijk door slordig balverlies van BSC Unisson JO19-1 in de opbouw. Bij de derde keer weet Sparta zelfs op voorsprong te komen als een middenvelder alle tijd krijgt om een afvallende bal binnen te schieten. Met een droge knal zet hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Lang staat deze stand niet op het scorebord. Het is Bart Scholten, die het vandaag meermaals op zijn heupen had, die zijn directe tegenstander te snel af is en Jesse Hinnen op maat bedient. Jesse tikt de bal door de benen van de doelman en de gelijkmaker is een feit. BSC Unisson probeert door te drukken, maar weet voor de rust niet op voorsprong te komen.

In de rust kwamen Ilya Stemerdink, Alexander Zivak en Dirk Wolff in de ploeg voor Max Bayer, Niels Barels en Mees Oude Egberink. Het spelbeeld verandert in de tweede helft nauwelijks. BSC Unisson is net iets de bovenliggende partij en is vaker aanwezig op de helft van de tegenstander en in het strafschopgebied. Na tien minuten in de tweede helft krijgt BSC Unisson de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De ingevallen Ilya Stemerdink wordt in het strafschopgebied aangetikt en de scheidsrechter fluit resoluut naar de penaltiestip. Joep Timmers neemt plaats achter de bal en schiet de bal onberispelijk binnen (1-2). Na deze voorsprong krijgt BSC Unisson JO19-1 een aantal uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar inzetten van Bart Scholten, Dirk Wolf, Joep Timmers en Jesse Hinnen leveren niet het gewenste resultaat op. In de slotfase dringt Sparta nog meer aan om een punt uit het vuur te slepen. Hier krijgen zij drie minuten voor tijd een goede kans voor, maar met een katachtige reflex weet Niels van der Steeg de bal te keren. In de 92e minuut krijgt de linkerspits uit het niets nog een goede kans en zijn inzet belandt buiten bereik van Niels in het doel (2-2). Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en moet er gehaast worden om voor 17:00 uur van het sportpark af te zijn.

Van de ene kant is er de teleurstelling dat er in de slotfase een overwinning wegglipt, maar van de andere kant is er na zeven wedstrijd eindelijk het eerste punt. Volgende week speelt BSC Unisson JO19-1 de degradatiekraker tegen Sportlust Glanerbrug JO19-1 op Sportpark De Zweede. De gasten uit Glanerbrug hebben op dit moment twee punten weten te behalen. In Boekelo wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.