BSC Unisson 1 wint verdiend van De Tubanters (2-1)

Op zondag 28 november stond de thuiswedstrijd tegen De Tubanters op het programma. De wedstrijd moest wederom afgewerkt worden zonder publiek, dus het was weer mooi stil op Sportpark De Zweede. Bij BSC Unisson ontbraken Arjan Wissink en Hendrik Nijenhuis i.v.m. een blessure, Jeroen Assink zat in quarantaine, Michel ter Meer was ziek en Pelle Wermer en Coen Swidde speelden bij het tweede elftal. Door de lastminute afzeggingen was Jesse Hinnen van het tweede elftal bij de wedstrijdselectie gehaald. Op deze manier waren er in de defensie meer opties.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman , 4.Jordy Wijnsma, 20.Willem Hoitzing, 7.Pascal ter Meer, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 18.Julian Weber, 16.Lennart Weber en 17.Pim Ratering

Wissels:  3.Robert Roossink, 5.Daan Wiggers, 14. Bram Klein Poelhuis en 15.Jesse Hinnen

De Tubanters zakte vanaf het begin van de wedstrijd wat in en liet BSC Unisson het spel maken. Bij vlagen werd er van achteruit redelijk opgebouwd, maar ook werd er in veel situaties knullig balverlies geleden. De Tubanters probeerde vanuit de omschakeling dan gevaarlijk te worden. Tot aan ons strafschopgebied wisten ze aardig te voetballen, maar een goede eindpasses hadden ze niet. De Tubanters had één doelpoging in de eerste helft en dat was een volley van de aanvallende middenvelder. Zijn inzet ging naast het doel van Luuk van Ham. BSC Unisson kwam in de 25e minuut op voorsprong. In de opbouw werd er goed en strak ingespeeld van achteruit. Het is Lennart Weber die op het middenveld goed wegdraait en Huub Hassink inspeelt. Huub heeft tijd en ruimte en bedient Pim Ratering in de diepte. Oog in oog met de doelman wipt Pim de bal over de keeper heen (1-0). Vlak voor rust komt BSC Unisson bijna op een marge van twee, maar de uitstekend keepende doelman van De Tubanters weet dat te voorkomen. Hij weet een kopbal van Lennart Weber, uit een cornerbal van Martijn Brinkman, op een katachtige manier uit het doel te tikken.

Bram Klein Poelhuis mag in de tweede helft aan de aftrap verschijnen voor Julian Weber. In de tweede helft gaat BSC Unisson verder met de zoektocht naar een tweede treffer om er zeker van te zijn dat de punten in Boekelo blijven. De defensie geeft nagenoeg niets weg en BSC Unisson krijgt enkele goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Martijn Brinkman en Pim Ratering vinden allebei de doelman op hun weg en diezelfde doelman tikt een kopbal van Pim Ratering over het doel. Tien minuten voor tijd wordt het alsnog 2-0. Uit een afgeslagen cornerbal is het Daan Wiggers die snoeihard uithaalt en de bal onderweg nog van richting ziet worden. De bal is hierdoor buiten bereik van de doelman en de 2-0 is een feit. Vlak hierna moet De Tubanters met tien man verder als de laatste man geblesseerd uitvalt en de wisselmomenten allemaal al gebruikt heeft. Door een onoplettendheid in de Boekelose defensie komt De Tubanters vlak voor tijd nog terug in de wedstrijd. De aanvallende middenvelder had door het centrum vrije doortocht en faalde niet één-op-één met Luuk van Ham (2-1). De wedstrijd werd hierna vakkundig uitgespeeld en na 94 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en waren de drie punten voor BSC Unisson een feit.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen De Lutte op het programma. Het is voor eenieder echter nog de vraag of deze wedstrijd door zal gaan, omdat er niet meer getraind kan worden.