BSC Unisson JO19-1 onderuit tegen Sportlust Glanerbrug (3-8)

Afgelopen zaterdag stond er voor BSC Unisson JO19-1 een belangrijke wedstrijd op het programma. BSC Unisson JO19-1 staat op de laatste plek met één punt en de tegenstander van vandaag stond op de voorlaatste plek met één punt meer.  Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Steven Luttikhedde, Lex de Koning, Stan Weterholt en Guus van Aalst vanwege blessures. Al deze heren waren wel aanwezig om te kijken en Guus heeft gevlagd. Bart Scholten moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan i.v.m. een griepje.

Opstelling BSC Unisson JO19-1: 1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman (c), 4.Jordy Wijnsma, 5.Ilya Stemerdink, 6.Dion Morsink, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels, 9.Pelle Wermer, 10.Jesse Hinnen en 11.Dirk Wolff

Wissels: 12.Sem Weterholt, 14.Martijn Jorritsma en 15.Alexander Zivak

De Boekelose formatie begon ondermaats aan de ontmoeting met Sportlust Glanerbrug JO19-1. Binnen twee minuten wisten de gasten al op voorsprong te komen door geklungel in de Boekelose defensie. Na deze zwakke openingsfase kwam BSC Unisson beter in de wedstrijd en kreeg het al snel enkele mogelijkheden. Een kopbal van Dirk Wolf belandde op de lat en een inzet van Mees Oude Egberink ging rakelings over. Na een kwartier kwam BSC Unisson op gelijke hoogte uit een vrije trap van Jordy Wijnsma. Hierna ging de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer en deze kwam erna ruim een half uur spelen. De ingevallen Martijn Jorritsma gaat goed door op het middenveld en zorgt ervoor dat Pelle Wermer op snelheid richting het vijandelijk doel kon. Oog in oog met de doelman faalde Pelle niet en met een lage schuiver zette hij de 2-1 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Net als in de eerste helft begon BSC Unisson ook dramatisch aan de tweede helft. Binnen vijf minuten werd de 2-1 voorsprong omgebogen door Glanerbrug in een 2-3 stand op het scorebord. De Boekelose ploeg grossierde in grote individuele blunders waardoor het Sportlust Glanerbrug wel heel makkelijk werd gemaakt. Al snel volgde de 2-4, maar gelukkig wisten we de spanning weer terug te brengen door de aansluitingstreffer te maken. Na ee cornerbal ontstaat er een scrimmage voor het doel van Sportlust en is het uiteindelijk Jordy Wijnsma die de 3-4 tegen de touwen schiet. De marge werd al snel weer naar twee doelpunten gebracht door Sportlust Glanerbrug na wederom een blunder van Boekelose kant. Vervolgens moest Chris Voerman er nog tien minuten af na een gele kaart en was de malaise compleet. Dat het dan uiteindelijk zelfs nog 3-8 wordt mag BSC Unisson zichzelf kwalijk nemen.

In de eerste helft was BSC Unisson de betere ploeg, maar op basis van de tweede helft heeft de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers terecht verloren. Het doel was om de wedstrijd te winnen om zo van de laatste plek af te komen. Te veel jongens waren met de gedachten ergens anders en als je dan een tegenstander hebt die wel bereid is om tot het uiterste te gaan dan krijg je het deksel wel op de neus. Aankomende zaterdag treedt BSC Unisson JO19-1 voor de laatste keer aan in 2021. In Haaksbergen gaat het dan op bezoek bij HSC/Buurse.