BSC Unisson verliest door onnodige fouten van Rood Zwart (4-6)

Vorige week wist de formatie van Michel Weiss in Eibergen niet te winnen. Ondanks dat BSC Unisson daar genoeg mogelijkheden kreeg, bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. Op zondag 2 oktober was er de tweede competitiewedstrijd en dit keer thuis op sportpark De Zweede tegen Rood Zwart uit Delden. Bij BSC Unisson ontbrak Hendrik Nijenhuis met een blessure en maakte Pelle Wermer speelminuten in het tweede elftal. Arjan Wissink zat wel bij de wedstrijdselectie, maar heeft afgelopen week niet kunnen trainen i.v.m. een heupblessure en zou vandaag niet in actie komen als het niet nodig was. Om voldoende aanvallende opties op de bank te hebben, was Julian Weber uit het tweede elftal bij de selectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 14.Bram Klein Poelhuis, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink ©, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 16.Lennart Weber

4.Jeroen Assink, 6.Dennis van Ommen, 7.Pascal ter Meer, 10.Arjan Wissink, 18.Julian Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

BSC Unisson begint beter aan de wedstrijd dan Rood Zwart en is veelvuldig op de helft van de ploeg uit Delden te vinden. Een paar keer over wordt BSC Unisson gevaarlijk over de rechterkant, maar is de eindpasses of loopactie voor de goal net niet goed genoeg om tot kansen te komen. In de twintigste minuut weet Martijn Brinkman de eerste treffer van de wedstrijd te maken op aangeven van Mick Koenderink. Op de rand van het strafschopgebied draait Martijn knap weg bij zijn directe tegenstander en schiet de bal buiten bereik van de doelman tegen de touwen (1-0). Lang kon BSC Unisson niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later gaat de defensie van BSC Unisson in de fout. Een verkeerde breedtebal geeft de buitenspeler van Rood Zwart de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en dit laat hij niet na (1-1). De thuisploeg gaat weer op jacht naar de voorsprong en deze komt er in de 28e minuut. Willem Hoiting legt de bal terug op de inlopende Lennart Weber en die schiet op zijn beurt de bal vanaf een meter of twintig via de onderkant van de lat binnen (2-1). Zeven minuten later krijgt Rood Zwart de uitgelezen mogelijkheid om voor de tweede keer op gelijke hoogte te komen. Na een lange bal kan de buitenspeler op randje buitenspel richting het doel van Luuk van Ham. Snelheidsduivel Bram Klein Poelhuis zet de achtervolging in en raakt de speler van Rood Zwart ongelukkig op de hak in het strafschopgebied. De scheidsrechter wijst terecht naar stip en dit buitenkansje wordt uitgepakt (2-2).

In het begin van de tweede helft geeft BSC Unisson de wedstrijd volledig weg. De Boekelose formatie is totaal niet bij de les en geeft in vijf minuten tijd maar liefst vier grote kansen weg. Rood Zwart weet er hier twee van te benutten en lijkt op roze te zitten met een 2-4 voorsprong. Trainer Michel Weiss probeert met een andere formatie en het inbrengen van Julian Weber en Jeroen Assink de wedstrijd te doen kantelen. Als snel krijgt Pim Ratering een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar wordt nadrukkelijk vastgehouden en kan zodoende niet vrijuit afwerken. De scheidsrechter ziet hier echter geen overtreding in, maar een paar minuten later is Pim Ratering alsnog trefzeker. Op aangeven van Jeroen Assink lobt hij de bal over de uitkomende doelman (3-4). De jacht op de gelijkmaker is geopend, maar bij een counter krijgt Rood Zwart de helpende hand van de scheidsrechter. De Deldense spits draait weg bij Robert Roossink en daarbij is licht contact. De spits kan echter nog vrij afwerken, maar stuit op Luuk van Ham. Aan de andere kant wuifde hij dit weg en nu besloot hij wel te fluiten; strafschop. De aanvoerder van Rood Zwart mocht voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter een ook dit keer faalde hij niet (3-5). Twintig minuten voor tijd speelt een middenvelder de bal te kort terug op zijn eigen doelman en dit buitenkansje wordt uitgepakt door Pim Ratering (4-5). Michel Weiss besluit om Arjan Wissink nog binnen de lijnen te brengen om een slotoffensief in te zetten. De Boekelose formatie krijgt nog enkele schietkansen, maar de inzetten van Martijn Brinkman, Huub Hassink en Bram Klein Poelhuis leveren niet het gewenste resultaat op. Ook een vijftal standaardsituaties worden niet gepromoveerd tot doelpunt. Rood Zwart loert voornamelijk op de counter en een paar minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist. Na een counter krijgt Rood Zwart een cornerbal en deze wordt door de spits binnengekopt na weer een miscommunicatie (4-6). Na 92 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de nederlaag een feit.

BSC Unisson kan enkel in de spiegel kijken, want als je als collectief zoveel fouten maakt in defensief opzicht en zes tegentreffers incasseert dan is het onmogelijk om met een overwinning van het veld te stappen. De wedstrijd van aankomende zondag tegen Sportclub Rekken kan door de Military geen doorgang vinden. Het is nog niet geheel duidelijk op welk moment deze wedstrijd gespeeld gaat worden.