BSC Unisson JO19-1 sluit eerste seizoenshelft af met overwinning (3-2)

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. In Haaksbergen was HSC’21 JO19-2 de tegenstander. Bij BSC Unisson ontbraken Guus van Aalst, Lex de Koning, Stan Weterholt en Niels van der Steeg vanwege blessures. Deze jongens waren wel mee om hun teamgenoten te ondersteunen. Verder was Dirk Wolff een weekend weg. Joep Timmers, Sven Oude Groen, Stijn Bloemendaal en Quint ter Lindert waren bereid om bij ons aan te sluiten, zodat we met een 14-koppige selectie aan konden treden. Stijn Bloemendaal en Quint ter Lindert hadden eerst nog een wedstrijd met de JO17-1 en zodoende was er bij de aftrap geen echte keeper. Alexander Zivak startte zodoende onder de lat.

Opstelling BSC Unisson JO19-1: 1.Alexander Zivak, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman (c), 4.Joep Timmers, 5.Sem Weterholt, 6.Dion Morsink, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels, 9.Sven Oude Groen, 10.Steven Luttikhedde en 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Ilya Stemerdink, 14.Stijn Bloemendaal en 15.Quin ter Lindert

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste vijf minuten enkel op de helft van de tegenstander. De eerste kans was voor Mees Oude Egberink. Een afgeslagen cornerbal nam Mees vol op de pantoffel, maar zijn inzet ging net over. Na twaalf minuten vond de eerste wissel plaats aan de zijde van BSC Unisson. De gearriveerde Quint ter Lindert nam de plek in het doel over van Alexander Zivak. Na twintig minuten spelen komt de Boekelose formatie op voorsprong. Joep Timmers stuurt Mees Oude Egberink weg en oog in oog met de doelman van HSC’21 JO19-2 faalt Mees niet (0-1). Lang kon BSC Unisson niet van deze voorsprong genieten, want enkele minuten later is het HSC’21 JO19-2 dat met een mooie aanval de 1-1 maakt. Vlak voor rust weet Sven Oude Groen nog twee keer gevaarlijk te worden. Door goed druk te zetten als collectief krijgt Sven twee mogelijkheden. Zijn eerste inzet wordt gekeerd door de doelman en bij de tweede keer wordt de bal van de lijn gehaald. Zodoende wordt er met een 1-1 stand gerust.

In de rust wordt het goede spel benoemd, maar wordt er ook gewaakt voor een mindere tweede helft. Vaak wisten we in de eerste seizoenshelft één goede helft te spelen en gaven we het vervolgens te makkelijk weg.

Gelukkig weet BSC Unisson het goede spel van de eerste helft door te zetten en komt het al vrij snel in de tweede helft op voorsprong. Uit een cornerbal van Bart Scholten weet Sven Oude Groen de 1-2 binnen te koppen. Ook nu weet BSC Unisson niet lang van de voorsprong te genieten. De linkerspits krijgt te veel ruimte in het strafschopgebied en schuift de bal in de verre hoek (2-2). BSC Unisson houdt hoop een goed resultaat en het harde werken wordt beloond. Het is Sven Oude Groen die met zijn tweede BSC Unisson voor de derde keer deze middag op voorsprong zet (2-3). In het laatste kwartier probeert HSC’21 JO19-2 de gelijkmaker te forceren en geeft de coach van HSC een wissel zelfs een mooi briefje mee. Het briefje heeft echter niet het gewenste effect, want de defensie van BSC Unisson geeft zo goed als niets weg. Ondertussen ligt er voor BSC Unisson veel ruimte achter de laatste linie van HSC’21 JO19-2, maar een vierde treffer valt niet ondanks goede mogelijkheden voor Bart Scholten en Dion Morsink. De grootste kansen zijn voor Niels Barels en Sven Oude Groen. Niels besluit af te spelen i.p.v. voor eigen succes te gaan en Sven weet de keeper niet te verschalken in een één-op-één duel. Na 92 minuten voetballen fluit de prima fluitende leidsman voor de laatste keer en is de overwinning een feit. Door de nederlaag van Vogido heeft BSC Unisson JO19-1 de rode lantaarn op de laatste speeldag nog weten over te dragen aan Vogido.

Door de lockdown is het weer afwachten wat er na de winterstop mogelijk is. We hopen snel weer in de avonden te mogen trainen en een volledige voorjaarscompetitie te mogen spelen. Voor nu wensen wij als BSC Unisson JO19-1 iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.