BSC Unisson JO19-1 legt het door persoonlijke fouten af tegen ATC’65 JO19-4 (2-4)

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 haar laatste bekerwedstrijd op het programma alvorens aankomende zaterdag de competitie van start gaat in Hengevelde tegen WVV’34 JO19-1. Bij BSC Unisson moesten Nick Asveld en Max Temmer hun laatste wedstrijd schorsing uitzitten, had Hugo Kooy een familiedag, moest Alessandro Doornbos werken en is Jurgen Roerink nog geblesseerd. Aangezien het eerste elftal later op de dag nog moest spelen en de keeper (Brian Pieper) op vakantie is, was afgesproken dat Luuk van Ham op de bank zou plaatsnemen bij de JO19-1. De wedstrijdselectie was dus vandaag behoorlijk smal, maar gelukkig speelde de JO17-1 ook thuis en zij startten een half uur eerder. Na hun wedstrijd zouden er nog enkele spelers aansluiten bij ons.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Axel Roozeboom, 14. Pim Schipper, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Jules Dijkstra, 6. Robin Winters, 10. Coen Swidde, 8. Ewald Koetse, 7. Dennis van Ommen, 9. Leon van Dalen en 11. Matthijs Nagel.

Wissels: 12. Stijn Lassche en 16. Luuk van Ham

De formatie van Arjan Wissink begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste twintig minuten een licht overwicht. Hierna kwam ATC’65 beter in de wedstrijd en dat hadden we volledig aan onszelf te danken. Binnen een kwartier maken we vier persoonlijke fouten en deze worden stuk voor stuk afgestraft. Kortom, we stonden na 35 minuten met 0-4 achter. Bij de vierde goal in de 35ste minuut geeft Axel Roozeboom aan dat hij niet verder kan en moeten we dus noodgedwongen Luuk van Ham inbrengen. Het positieve na deze ruime achterstand is dat we het niet gaan afreageren op elkander, maar er samen de schouders onder zetten. Vlak voor rust weet Dennis van Ommen wat terug te doen namens BSC Unisson door goed door te gaan en meerdere duels op rij te winnen. Met een geplaatst schot in de korte hoek zet hij de 1-4 op het bord.

In de rust worden de koppen bij elkaar gestoken en wordt er aangegeven dat de stand een vertekend beeld geeft van de wedstrijd. in de tweede helft komt Stijn Lassche in de ploeg voor Jules Dijkstra.

In de tweede helft is het BSC Unisson JO19-1 wat continu op de helft van de tegenstander te vinden is en wordt er als team keihard gewerkt. Na een uur spelen komt Coen Swidde alleen voor de keeper en schiet de 2-4 tegen de touwen. Vervolgens krijgen Leon van Dalen en Pim Schipper goede mogelijkheden om de derde (en vierde) treffer tegen de touwen te schieten, maar jammer genoeg vinden zij het net niet. De JO17-1 is inmiddels al afgelopen (ruime overwinning) en Joep Timmers en Thijs Bentvelsen sluiten de laatste twintig minuten bij ons aan. Zij komen in de slotfase in het veld voor Robin Winters en Matthijs Nagel. Ook zij kunnen BSC Unisson JO19-1 niet aan een derde doelpunt helpen en hierdoor blijft het 2-4. BSC Unisson JO19-1 kan terugkijken op een prima wedstrijd waar als team hard gewerkt is. Frustrerend is dan wel dat we door persoonlijke fouten het onderspit moeten delven, maar deze fouten worden niet met opzet gemaakt!

Aankomende zaterdag begint de competitie en spelen we om 16:15 uur in Hengevelde tegen WVV’34 JO19-1. Tot zaterdag!