BSC Unisson JO19-1 laat zich afslachten in Oldenzaal

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij Quick’20 JO19-2 op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Lex de Koning en Chris Voerman vanwege gezondheidsproblemen. Er werd met een 13-koppige wedstrijdselectie afgereisd naar Oldenzaal.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst, 5.Sme Weterholt, 6.Stan Weterholt, 7.Mees Oude Egberink, 8.Niels Barels,9.Dirk Wolf, 10.Dion Morsink en 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Steven Luttikhedde en 14.Alexander Zivak

Voor aanvang stond Quick’20 JO19-1 op negen punten uit vier wedstrijden. BSC Unisson bezet de laatste stek zonder punten. Via een voorgaande tegenstander was bekend dat Quick’20 een voetballende ploeg heeft, wat elkaar makkelijk weet te vinden. De tactiek werd hierop aangepast. Het idee was om terug te zakken op eigen helft om zo de ruimtes voor de thuisploeg zo klein mogelijk te houden. Zo hebben we zelf ruimte achter de defensie van de tegenstander om gevaarlijk te kunnen worden met onze snelle spitsen.

De spelersgroep van BSC Unisson JO19-1 dacht er echter anders over, want geen enkele speler van de Boekelose formatie hield zich aan de gemaakte afspraken. Er werd veel energie gestoken in het druk zetten op de helft van de tegenstander, maar de verdediging en het middenveld van Quick speelde ons daar kinderlijk eenvoudig weg. Keer op keer konden ze door de as van het veld een aanval opzetten op onze helft en bij iedere aanval van hen was het weer billenknijpen. Al snel liep Quick’20 JO19-2 uit naar een ruime 6-0 voorsprong. Opmerkelijk was dat de aanvallers bij cornerballen en vrije trappen ook alle ruimte kregen om doeltreffend af te ronden. Vlak voor rust wist Dirk Wolf door een fout in de defensie nog een Boekelose treffer te maken (6-1).

De insteek in de tweede helft was om de schade te beperken, maar het merendeel van BSC Unisson JO19-1 ging op dezelfde manier door als in de eerste helft. Blind naar voren lopen, de duels uit de weggaan, geen tegenstander verdedigen bij cornerballen en/of vrije trappen etc. Op deze manier werd het een hele droevige middag en stopte de teller uiteindelijk bij 11-1. De begeleiding en de spelersgroep moet zichzelf even goed een spiegel voorhouden om te bepalen waar het allemaal misgaat, want er zal komende week toch echt met een ander bijltje gehakt moeten worden.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 thuis tegen vv Haaksbergen JO19-1. De gasten uit Haaksbergen hebben tot op heden negen punten uit drie wedstrijden weten te behalen. Op Sportpark De Zweede wordt er om 14:00 uur afgetrapt.