BSC Unisson JO17-2 laat punten liggen bij Eilermark

Op 6 november stond de vroege uitwedstrijd (09:00 uur) tegen de nummer 2 van de ranglijst. Trainers Joost en Roderick hadden exact elf spelers om de wedstrijd te starten, vanwege twee zieken en één afwezige speler begon het elftal aan de aftrap. Het elftal begon in een nieuwe opstelling 4-4-2 waarbij het middenveld in een ruit speelde.

Opstelling JO17-2:

1. Mart Aarnink, 2 Colin Leefers, 3. Joost Busch, 4 Tim Overbeek, 5 Robin Wetterling, 6. Ruben van der Korf, 7. Hugo van der Molem, 8. Tristen Meinema, 9. Sam Veenstra, 10. Siep Roessink, 11. Jaël Stuivenberg.

De opstelling was voor de jongens een nieuwe samenstelling, waardoor het in het begin wat zoeken was. Siep Roessink kreeg de opdracht om gedurende de eerste helft meer de spits positie te bekleden, dit had effect want niet veel later kwam BSC Unisson op een 0-1 voorsprong dankzij Siep Roessink. Naar mate de eerste helft vorderde begon Eilermark meer te drukken maar tot echte grote mogelijkheden kwam het niet. BSC Unisson ging met een 0-1 voorsprong de rust in. In de rust werden een aantal tactische wisselingen doorgevoerd, van een 4-4-2 naar een 4-2-3-1 positie. Hugo en Tristen kwamen meer bij elkaar op het middenveld te spelen, Ruben kwam op ‘10’ te staan en Sam linksbuiten en Jaël rechtsbuiten, Siep in de spits.

Eilermark paste zich in de tweede helft aan Unisson aan en begon in een 4-4-2 formatie. Eilermark kwam na ongeveer 15minuten in de tweede helft vanuit een corner op 1-1. Na een goede aanval over de rechterflank werd Jaël de diepte in gestuurd en ging op goal af, dit was zijn kans en Jaël liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en schoot de 1-2 tegen de touwen. Er was op dat moment nog 15minuten te spelen. Eilermark ging achterin één op één spelen waardoor er ruimte voor BSC Unisson leek te ontstaan. Uit een counter ging Jaël richting de goal van Eilermark maar werd op 20mtr van de goal naar de grond gewerkt, Joost en Roderick keken uiteraard naar de scheidsrechter maar die liet het doorgaan en greep niet in. Dat was toch anders overduidelijk een rode kaart geweest. De overwinning lag voor het grijpen, de laatste minuut kreeg Eilermark een corner vanaf links. Bij de corner ging één van de spelers van Eilermark met veel lawaai naar de grond en Ruben had een blackout en ving de bal in zijn handen. Hij ging er vanuit dat de scheids zou fluiten voor een overtreding maar dat gebeurde niet, vanwege deze ‘domme’ actie moest de scheidsrechter niet anders doen dan de bal op de stip leggen. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Eilermark langs zij en schoot de strafschop binnen via de paal, 2-2.

Duur punt verlies bij de directe concurrent. Na afloop werd er goed gediscusseerd met de scheidsrechter over het moment van de wedstrijd de doorgebroken speler.

Het team verdient grote complimenten voor hun strijd en inzet, 13 november staat de uitwedstrijd tegen Emos op de agenda, om 14:30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Emos.