BSC Unisson biedt HSC’21 O23-1 knap weerstand (1-3)

Door het carnavalsweekend en de start van de voorjaarsvakantie was het eerste elftal van BSC Unisson de afgelopen twee weekenden vrijaf. Aankomende zondag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sportclub Rekken op het programma en ter voorbereiding op die wedstrijd werd er nog een extra oefenwedstrijd ingepland. De verzorger van het eerste elftal van BSC Unisson (Peter Warfman) heeft op de zaterdagen exact dezelfde taak bij HSC’21 O23-1. Zodoende waren de lijntjes snel uitgelegd en trad BSC Unisson op dinsdag 28 februari aan tegen HSC’21 O23-1. Vooraf werd al bekend dat er bij HSC’21 O23-1 negen spelers bij de wedstrijdselectie zaten die minimaal twee keer per week bij de hoofdmacht van de ploeg uit Haaksbergen trainen en meerderen van deze jongens maken met enige regelmaat hun opwachting in wedstrijdverband. Naast het feit dat de tegenstander van vandaag over een kwalitatief sterke selectie beschikt, moest trainer MIchel Weiss het juist zonder een aantal sterkhouders doen. Huub Hassink, Joep Timmers, Mick Koenderink, Jeroen Assink en Dennis van Ommen zijn deze week allen op skivakantie. Bram Klein Poelhuis was samen met vrouwlief nog op de terugweg van een tripje naar de stad der liefde (Parijs) en Rens Boerkamp ontbrak nog vanwege een enkelblessure. Vanuit de JO19-1 werd Guus van Aalst bij de wedstrijdselectie gehaald en vanuit het tweede elftal sloten Michel Tieberink, Michel ter Meer en Luc Nibbelink aan.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Guus van Aalst, 5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

11.Julian Weber, 14.Michel ter Meer, 15.Luc Nibbelink, 18.Michel Tieberink en 21. Dave Voogtsgeerd

Om 20:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld op sportpark De Zweede. Vanaf de eerste minuut was het HSC’21 dat het meeste balbezit had en op zoek was naar openingen in de compact staande defensie van BSC Unisson. Ondanks dat HSC’21 het baltempo redelijk hoog had liggen, wisten zij niet verder te komen dan enkele cornerballen. BSC Unisson was daarentegen wel dichtbij de openingstreffer. Na een goede opening van Lennart Weber is het Arjan Wissink die de bal net buiten het strafschopgebied kan controleren en schieten. De bal leek in de verre hoek te verdwijnen, maar de keeper van HSC’21 kan de bal nog met de vingertoppen via de paal uit het doel houden. De rebound is voor Pascal ter Meer, maar zijn inzet gaat voorlangs. Halverwege de eerste helft is er een goede kans voor HSC’21 O23-1 als de spits een afgemeten voorzet krijgt en kan inkoppen, maar zijn inzet wordt echter knap gekeerd door Luuk van Ham. Als collectief staat BSC Unisson goed georganiseerd. Zeker benoemwaardig is de manier waarop Guus van Aalst zich staande houdt als centrale verdediger bij zijn basisdebuut in het eerste elftal. Vlak voor rust krijgt de linkerspits van HSC’21 nog een schitkans, maar zijn inzet vanaf de zijkant belandt op de vuisten van Luuk van Ham en zodoende wordt er met een 0-0 stand gerust.

In de rust worden Martijn Brinkman en Pim Ratering uit voorzorg naar de kant gehaald en komen Luc Nibbelink en Julian Weber binnen de lijnen. Ook doelman Luuk van Ham moet plaatsmaken, want in de tweede helft krijgt Dave Voogtsgeerd de mogelijkheid om zijn kwaliteiten te tonen.

In de tweede helft weet BSC Unisson een klein beetje uit het niets op voorsprong te komen. De rechtsachter van HSC’21 raakt de bal verkeerd en zodoende komt Luc Nibbelink in het strafschopgebied in duel met de laatste man van HSC’21. Luc maakt goed gebruik van zijn lichaam en al vallend kan hij toch nog doeltreffend afronden door de bal in de lange hoek binnen te schieten (1-0). Ook in de tweede helft is het HSC’21 dat het meeste balbezit heeft en moeite heeft om openingen te vinden in de hechte defensie van BSC Unisson. Na een dik uur spelen krijgt HSC’21 een strafschop toegekend na een handsbal in het strafschopgebied van BSC Unisson. Er is contact en hij kan gegeven worden, maar het had zeker niet gehoeven. De strafschop wordt benut en zodoende staat er weer een gelijke stand op het scorebord (1-1). Vanaf de aftrap weet Arjan Wissink de doelman van HSC’21 bijna te verrassen, maar hij kan het schot vanaf de middenstip nog net tot cornerbal verwerken. Uit deze cornerbal kan Robert Roossink een afgeslagen bal inschieten, maar zijn inzet wordt geblokt. Trainer Michel Weiss brengt ook zijn laatste twee verse krachten binnen de lijnen. Michel ter Meer en Michel Tieberink komen binnen de lijnen voor Guus van Aalst en Willem Hoitzing. Twintig minuten voor tijd komt HSC’21 op voorsprong als er in de laatste linie van BSC Unisson knullig balverlies wordt geleden en de spits hier dankbaar gebruik van maakt (1-2). BSC Unisson krijgt nog één grote kans om weer op gelijke hoogte te komen. Een cornerbal van Lennart Weber wordt door Arjan Wissink weer voor het doel gekopt in de richting van Michel Tieberink en die kopt de bal net over. Enkele minuten voor tijd weet de centrale middenvelder van HSC’21 O23-1 de wedstrijd te beslissen door een schot van een meter of 25 binnen te schieten (1-3).

Gezien de vele afwezigen bij de eigen selectie, en het niveau van de opponent, hoeft BSC Unisson zich zeker niet te schamen, maar toch had het zelf ook nog een aantal goede kansen waardoor een gelijkspel ook zomaar had gekund.

Aankomende zondag komt Sportclub Rekken op bezoek in Boekelo. Bij een overwinning doet BSC Unisson goede zaken op de ranglijst, want veel ploegen die rondom BSC Unisson staan treffen elkander aankomende zondag. Verder doet BSC Unisson nog volop mee om de tweede periode en kan het zich een goede uitgangspositie creëren met een overwinning op Sportclub Rekken. Aankomende zondag wordt er om 14:00 uur afgetrapt op Sportpark De Zweede.