BSC Unisson JO19-1 begint seizoen met nederlaag in derby (1-3)

,

Op zaterdag 25 september stond de eerste competitiewedstrijd gepland voor BSC Unisson JO19-1. Op Sportpark De Zweede kwam TVO/Hoeve Vooruit JO19-1 op bezoek. Bij BSC Unisson was iedereen aanwezig, maar konden Ilya Stemerdink en Lex de Koning nog niet meespelen vanwege blessures. Ilya was wel fit genoeg om als assistent-scheidsrechter te fungeren.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 7.Mees Oude Egberink, 10.Dion Morsink, 11.Bart Scholten en 9.Dirk Wolf

Wissels: 12.Steven Luttikhedde, 14.Alexander Zivak en 15.Stijn Bloemendaal (JO17-1)

De warming-up was ontzettend slap en zo begonnen de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers ook aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werd er drie keer onnodig balverlies geleden in de opbouw en was de omschakeling veel te langzaam. De eerste twee keer leidde dit niet tot grote kansen, maar bij de derde keer kon de spits aanleggen vanaf 20 meter. Zijn schot belandde in de bovenhoek en zorgde voor de 0-1. Vanaf dat moment was BSC Unisson wakker en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg had veel meer balbezit en combineerde er lustig op los. Dit leidde niet gelijk tot grote kansen, maar het veldspel zag er wel verzorgd uit. Stan Weterholt was het dichtste bij een Boekelose treffer. Na een goede actie van Dion Morsink kon Stan met zijn mindere linkerbeen van net buiten het strafschopgebied schieten. Zijn bal belandde jammer genoeg op de bovenkant van de lat. De grootste kans was tien minuten voor rust. Dirk Wolf jaagt zijn directe tegenstander op en snoept hem de bal af. Dirk kan richting het doel van de tegenstander, maar wordt achteruitgetrokken door zijn opponent. De andere centrale verdediger was nog wel in de buurt, maar een gele kaart was eigenlijk het minimale wat de verdediger van TVO had moeten krijgen. Scheidsrechter Robin Winters besloot echter te kaarten op zak te houden. Net voor rust weet TVO de marge te verdubbelen. De spits kan bij de tweede paal geheel vrijstaand binnenkoppen.

In de rust komen Stijn Bloemendaal en Steven Luttikhedde in de ploeg voor Stan Weterholt en Max Bayer. In de tweede helft blijft BSC Unisson de ploeg met het meeste balbezit en speelt het veelvuldig op de helft van de tegenstander. Na een actie over de linkerkant krijgt Bart Scholten ruimte om een voorzet te geven. Hij legt de bal bij de tweede paal op het hoofd van Dirk Wolf die de bal overkopt. In de tweede helft worden er steeds meer tikjes uitgedeeld. Bij TVO heeft dit voornamelijk te maken met de vermoeidheid en bij BSC Unisson door het feit dat de bal er niet in wil.  Het is TVO dat wel goed omgaat met de kansen, want uit een counter weten zij de 0-3 te maken. Het is Dirk Wolf die de eer nog weet te redden door een bal binnen te schieten (1-3). In de slotfase liepen de gemoederen nog wat hogerop door de vele overtredingen van (voornamelijk) TVO. Na 90 minuten floot Robin Winters voor de laatste keer en was de nederlaag een feit. BSC Unisson kan zich deze nederlaag zelf verwijten, want het begon veel te slap aan de wedstrijd en liep zodoende de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Aankomende zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Vogido JO19-2. In Enschede wordt er dan om 14:20 uur afgetrapt.