BSC Unisson 1 sluit voorbereiding af met knappe overwinning op UDI (4-7)

Op dinsdag 21 september stond voor BSC Unisson de laatste bekerwedstrijd op het programma. In Enschede moesten de jongens van Michel Weiss op bezoek bij UDI, dat uitkomend is in de 3e klasse. Bij een overwinning kon UDI nog een ronde verder komen in de beker. BSC Unisson was al uitgeschakeld door de onnodige nerderlaag tegen Bentelo. Michel ter Meer, Pascal ter Meer, Frank Mosman, Julian Weber (allen blessure) en Daan Wiggers (vakantie) waren niet van de partij.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 4.Jordy Wijnsma, 5.Jeroen Assink, 7.Willem Hoitzing, 6.Hendrik Nijenhuis, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 19.Coen Swidde, 9.Martijn Brinkman, 14.Bram Klein Poelhuis en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 11.Pelle Wermer, 15.Jesse Hinnen en 17.Pim Ratering

Vanaf de eerste minuut is BSC Unisson de partij met het meeste balbezit. UDI houdt het compact en geeft de verdedigers van UDI alle tijd om van achteruit op te bouwen. Het lukt BSC Unisson echter niet om de thuisploeg spreekwoordelijk kapot te spelen en de speelwijze van UDI is in het eerste half uur zeer efficiënt. Bij balverlies van BSC Unisson schakelen ze bij UDI met enkele snelle spelers razendsnel om en weten tot drie keer toe een counter met succes af te ronden (3-0). Na een half uur maakt BSC Unisson de aansluitingstreffer. Bij een ingooi draait Arjan Wissink bij zijn directe tegenstander weg en stuurt Martijn Brinkman aan de linkerkant het strafschopgebied in. Martijn houdt overzicht en wil de bal voorgeven, maar ziet de bal via een verdediger in eigen doel gaan (3-1). Hierna is het woord echter weer aan UDI dat een mooie counter doeltreffend weet af te ronden (4-1). Noodgedwongen moet Michel Weiss wisselen, want Bram Klein Poelhuis heeft een lichte blessure opgelopen. Net voor rust weet BSC Unisson de marge terug te brengen tot twee doelpunten. Arjan Wissink kan Pelle Wermer door de as van het veld wegsturen en één op één met de doelman maakt Pelle geen fout (4-2).

In de rust komen Robert Roossink en Joep Timmers binnen de lijnen voor Jordy Wijnsma en Coen Swidde. Verder wordt door technische staf de omschakeling en het maken van de juiste keuzes benadrukt.

In de tweede helft blijft het meeste balbezit voor BSC Unisson, maar is het duidelijk zichtbaar dat er bij UDI een aantal al langzaam leeglopen. Dit zorgt ervoor dat BSC Unisson steeds meer ruimte krijgt en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Een vrije trap bij de tweede paal wordt door Huub Hassink terug gekopt op Arjan Wissink die op zijn beurt de bal in het doel kopt (4-3). Bij BSC Unisson zijn er nog enkele frisse krachten op de bank en deze worden ook binnen de lijnen gebracht. Pim Ratering komt in de ploeg voor Lennart Weber en Jesse Hinnen komt Hendrik Nijenhuis vervangen. De ingevallen Pim Ratering laat al snel wat van zich horen, want op het moment dat BSC Unisson als collectief druk zet, is het Pim Ratering die oog in oog met de doelman komt. Zo koelbloedig als altijd levert dit ook de gelijkmaker op (4-4). Bij UDI krijgen steeds meer jongens het conditioneel zwaar en wordt er steeds meer op elkaar gezeurd. BSC Unisson heeft nog ruim een kwartier en gaat vrolijk verder waar het gebleven was. Het is Pelle Wermer die uiteindelijk BSC Unisson voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong zet. Hij wordt ingespeeld door Pim Ratering aan de rechterkant. Pelle dribbelt naar binnen en schiet de bal ‘ala Arjen Robben’ achter de doelman van UDI (4-5). Hier blijft het echter niet bij, want bij een snel genomen vrije trap van Arjan Wissink op Pim Ratering is het Pim die Martijn Brinkman in stelling brengt. Martijn schiet met zijn (normaal gesproken mindere) rechterbeen de bal hard in de bovenhoek (4-6). Het slotakkoord is twee minuten voor tijd voor Arjan Wissink. Pim Ratering verlengt de bal met het hoofd en Arjan kan vanaf de linkerkant richting het vijandelijk doel. De doelman komt wel uit, maar Arjan weet met zijn linker de bal over de uitkomende keeper te wippen (4-7). Enkele minuten later fluit de uitstekend fluitende leidsman voor de laatste keer en boekte BSC Unisson een bijzondere, maar knappe overwinning. Als collectief heeft de ploeg zich knap teruggeknokt in de wedstrijd.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark De Zweede is dan vv Oldenzaal te gast. Het laatste uur van de wedstrijd tegen UDI geeft vertrouwen en de ploeg van Michel Weiss en Michel Profijt hoopt deze lijn dan door te trekken. Alle support is zondag van harte welkom. Er zal om 14:00 uur voor het eerst afgetrapt worden door Pupil van de Week Jeld Goosen uit de JO8-1.