BSC Unisson 1 begint competitie met teleurstellend gelijkspel (1-1)

,

Na een voorbereiding van zeven weken stond op zondag 26 september de eerste competitiewedstrijd voor BSC Unisson op de planning. Vorig jaar oktober was de laatste competitiewedstrijd tegen vv Oldenzaal en toevallig was de eerste competitiewedstrijd sinds corona ook weer thuis tegen vv Oldenzaal. Vorig jaar wist BSC Unisson overtuigend met 6-1 te winnen. BSC Unisson kon met een nagenoeg fitte selectie beginnen aan de competitie.  Alleen Pascal ter Meer en Julian Weber zitten nog in de lappenmand.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 3.Robert Roossink, 18.Jeroen Assink, 7.Willem Hoitzing, 6.Hendrik Nijenhuis, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 8.Joep Timmers, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 2.Frank Mosman, 4. Jordy Wijnsma, 5.Daan Wiggers , 11.Pelle Wermer, 14. Bram Klein Poelhuis, 15.Michel ter Meer en 19.Coen Swidde

Voordat Pupil van de Week Jeld Goosen voor de eerste keer ging aftrappen werd door aanvoerder Arjan Wissink een plankje met harde worst van Dreug overhandigd aan de scheidsrechter. Dit omdat het deze week de week van de scheidsrechter is. Hierna mocht de Pupil voor de eerste keer aftrappen en scoren. Met een fraaie solo ging hij de spelers van Oldenzaal voorbij om vervolgens de bal tegen het net te schieten.

De tegenstander van vandaag had maar één doel en dat was een punt meenemen naar Oldenzaal. Vanaf de eerste minuut begonnen ze met tijdrekken door blessurebehandelingen te laten plaatsvinden en ballen weg te schieten. Het wegschieten van ballen werd door de scheidsrechter geaccepteerd, dus dat bleven ze de hele wedstrijd doen. BSC Unisson had 85% balbezit en kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Een voorzet van Huub Hassink werd door Arjan Wissink binnengekopt, maar deze goal werd onterecht afgevlagd door de grensrechter van vv Oldenzaal. In de eerste helft was BSC Unisson nog een aantal keren dichtbij een treffer. Kopballen van Huub Hassink, Pim Ratering en Arjan Wissink gingen echter allemaal rakelings naast of over. Ook kwam de Boekelose formatie enkele keren voetballend goed door de defensie van Oldenzaal heen, maar vond dan de keeper op hun weg. De Oldenzaalse doelman beleefde de wedstrijd van zijn leven en pakte veel ballen. Oldenzaal gokte op de counters en kreeg in de eerste helft één mogelijkheid, maar de schuiver ging voor het doel van de jarige Luuk van Ham langs. Net voor rust schiet Huub Hassink van ruim twintig meter de bal richting de kruising, maar ziet de bal eruit worden getikt door de doelman.

In de rust komt Daan Wiggers in het veld voor Lennart Weber en wordt benadrukt dat we geduld moeten hebben.

Het spelbeeld in de tweede helft is hetzelfde. Het enige verschil is dat er bij BSC Unisson te vaak voor een ondoordachte lange bal gekozen wordt en verder veel verkeerde keuzes gemaakt worden. Toch komt de thuisploeg na ruim een uur spelen op voorsprong. Huub Hassink wipt de bal het strafschopgebied in en Pim Ratering wint het duel met de laatste man van Oldenzaal. Pim tikt de bal vervolgens door de benen van de doelman van Oldenzaal in het doel (1-0). Nu moet Oldenzaal wel iets meer komen en krijgt BSC Unisson meer ruimte. Arjan Wissink is dichtbij de tweede Boekelose treffer als hij door Martijn Brinkman richting het vijandelijk doel wordt gestuurd, maar zijn inzet met links wordt gepareerd door de doelman. In de rebound heeft de ingevallen Pelle Wermer te veel tijd nodig. Een kwartier voor tijd komt Oldenzaal uit het niets op voorsprong. Een cornerbal wordt na een korte combinatie hard ingeschoten naar de verre hoek. Hier staat Huub Hassink en die stuurt de bal met zijn borst weer het veld in. De bal valt echter voor een speler van Oldenzaal die vrij kan afwerken (1-1). BSC Unisson moet weer van vooraf aan beginnen. Pim Ratering kreeg nog de beste kans. Na een korte combinatie met Arjan Wissink kon Pim vanaf de zijkant richting de goal van de tegenstander. De keeper raakt zijn inzet nog aan en de rebound van Hendrik Nijenhuis wordt door een speler van de lijn gehaald. Bij de overige situaties werd er voortdurend onterecht gevlagd door de grensrechter van Oldenzaal die vlaggetjesdag had. Uit één van de counters kreeg Oldenzaal ook nog een goede kans, maar gelukkig belandde deze inzet op de paal (evenals de rebound). Gescoord werd er niet meer, dus het feest kon voor Oldenzaal beginnen. Ze vierden dit gewonnen punt alsof ze de Champions League hadden gewonnen.

Een domper voor de ploeg van Michel Weiss. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij KOSC. In Ootmarsum wordt er om 14:00 uur afgetrapt.